LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Led-plaatoplossingen van Saled voor gemeente Alphen aan den Rijn
© Saled

Led-plaatoplossingen van Saled voor gemeente Alphen aan den Rijn

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft verschillende armaturen in het Stadshart door Saled laten ombouwen naar led-verlichting. Het gaat onder meer om losse plaatoplossingen die in het huidige armatuur gemonteerd zijn.

De Zuid-Hollandse gemeente is al enige tijd bezig met het verduurzamen van de openbare ruimte. Saled was al eerder betrokken bij het leveren van led-verlichting. Dit keer ging het dus om led-plaatoplossingen.

Dimregime
De gemeente beschikt over ruim 80 conventionele Philips Harmony-armaturen in het Stadshart. In samenwerking met de gemeente ontwikkelde Saled een INDO LED-plaatoplossing voor dit specifieke armatuur. Er kwam een oplossing tot stand die in 3 verschillende harmony-armaturen past. In de toekomst kan Saled dit specifieke product dus ook inzetten in andere gemeenten. De nieuwe plaatoplossing beschikt ook over een dimregime, waardoor de gemeente jaarlijks nog meer kan besparen.

INDO heeft naast complete armaturen ook losse plaatoplossingen die in het huidige armatuur gemonteerd kunnen worden. Dit wordt retrofit genoemd. Hierbij blijft het huidige armatuur behouden en wordt alleen de verlichting vervangen. Op deze manier gaat de gemeente kapitaalvernietiging tegen. De INDO-plaatoplossingen zijn er in verschillende formaten, maar mocht er een specifiek formaat nodig zijn dan is het mogelijk om dit te ontwikkelen. Net als bij de gemeente Alphen aan den Rijn.

Direct Drive-technologie
De gemeente gaat profiteren van de voordelen van de INDO LED-verlichting. De verlichting beschikt namelijk over de Direct Drive-technologie. Dit betekent dat de driver ontbreekt, het meest slijtgevoelige component. Hierdoor kunnen de branduren oplopen tot 250.000 uur en is er geen onderhoud nodig gedurende de levensduur van het armatuur. Verder draagt het bij aan een gezond milieu, omdat de CO2-uitstoot reduceert. De nieuwe led-verlichting beschikt over een dimregime waardoor de gemeente nog 15 procent extra kan besparen.

Nu in LED Magazine

juni 2021

Praktijkrichtlijn daglicht in gebouwen in de maak: ‘NEN-EN 17037 slaat brug tussen de bouwkolom en lichtspecialisten’ Gunneman: lichttoepassing in extreme en veeleisende omstandigheden | ‘In het lichtplan 2.0 komen kwaliteit...
Vacatures
DMLUX zoekt:

Accountmanager Midden-West Nederland

Account manager – Midden-West Nederland 38 uur DMLUX is een gespecialiseerd Nederlands producent en importeur en levert al sinds 2000 kwalitatieve verlichtingsproducten. Wij hebben zelf controle over de productie, verscheping en...
32-40 uur - Apeldoorn
DMLUX zoekt:

Lichtadviseur Projecten

DMLUX is een gespecialiseerd Nederlands producent en importeur en levert sinds 2000 kwalitatieve verlichtingsproducten. Wij hebben zelf controle over de productie, verscheping en distributie. We hanteren hoge kwaliteitsstandaarden om onze klanten...
32-40 uur - Apeldoorn ( 7324AT, 200)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!