LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
NS presenteert gemoderniseerde dubbeldekker met led-verlichting
© NS

NS presenteert gemoderniseerde dubbeldekker met led-verlichting

De NS heeft de gemoderniseerde dubbeldekker van het type VIRM 2 en 3 gepresenteerd bij de NS Treinmodernisering in Haarlem. De trein is onder meer voorzien van led-verlichting en een nieuw klimaatsysteem.

De trein is inmiddels in de dienstregeling opgenomen naar hun bestemming te brengen. Het is de eerste van 45 dubbeldekkertreinen (242 rijtuigen) die NS de komende 2 jaar volledig moderniseert tot een nieuwe trein die voldoet aan de huidige reizigerswensen en techniek.

99 procent
Dit gebeurt op een duurzame manier, 99 procent van de trein wordt hergebruikt of gerecycled. De investering in deze serie treinen bedraagt 400 miljoen euro en maakt deel uit van de 3,7 miljard euro die NS investeert in nieuwe en gemoderniseerde treinen voor de reizigers.

Deze gemoderniseerde dubbeldekker is de eerste trein met een volledig nieuwe uitstraling aan de buitenzijde. Dit is in lijn met de nieuwe huisstijl van NS, waarbij de flow is toegepast en het logo een prominentere plek heeft gekregen. Studio Dumbar is de bedenker van het NS-logo en deze nieuwe huisstijl. De toekomstige nieuwe en gemoderniseerde treinen krijgen deze zelfde uitstraling. Onlangs zijn ook de Vectron-locomotieven die bijvoorbeeld voor de Nightjet nachttrein worden gebruikt, voorzien van de nieuwe uitstraling.

Kleurstelling
Uit het onderzoek naar het ongeval in Hooghalen vorig jaar, kwam ook een aanbeveling over de kleurstelling van treinen. Want ook al voldeed de betreffende sprinter (SNG) qua kleurstelling aan de Europese normen, het contrast met de omgeving kon groter. Daarom zijn de kleuren aan de voorkant van deze trein aangepast. De aanpassing van de kop geldt onder andere ook voor de Sprinter Nieuwe Generatie (SNG) en de Intercity Nieuwe Generatie (ICNG).

De komende jaren worden deze dubbeldekkers gemoderniseerd om reizigers meer comfort en capaciteit te bieden. Zo komen er naast het nieuwe klimaatsysteem, duurzame verlichting en USB-poorten in de 1e en 2e klasse, ook loveseats op de balkons en ‘stits’: meubilair waar reizigers staand tegen aan kunnen leunen. De trein wordt daarnaast voorzien van camera's in de trein en een frontcamera zoals bij alle nieuwe treinen gebruikelijk is. De kabelbundels voor een deel van de treinen wordt in de onlangs geopende ‘Kabelstraat’ gemaakt. Collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt stellen hier de bundels samen die wel 20 kilometer per rijtuig kunnen bevatten. Na de grondige make-over kan deze dubbeldekker, die al 18 jaar dienstdoet, zeker nog eens 18 jaar mee. Eind 2023 zijn alle dubbeldekkers van deze serie gemoderniseerd.

Nu in LED Magazine

juni 2021

Praktijkrichtlijn daglicht in gebouwen in de maak: ‘NEN-EN 17037 slaat brug tussen de bouwkolom en lichtspecialisten’ Gunneman: lichttoepassing in extreme en veeleisende omstandigheden | ‘In het lichtplan 2.0 komen kwaliteit...
Vacatures
Sylvania Lighting Nederland Via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst lichttechniek

Sylvania Lighting is op zoek naar een medewerker verkoopbinnendienst die wil doorgroeien naar een bredere functie waarin zowel de commerciële binnendiensttaken alsook het uitwerken van verlichtingsprojecten behoort. Of, je bent een Lighting...
Fulltime (40 uur) - Eindhoven
DMLUX zoekt:

Lichtadviseur Projecten

DMLUX is een gespecialiseerd Nederlands producent en importeur en levert sinds 2000 kwalitatieve verlichtingsproducten. Wij hebben zelf controle over de productie, verscheping en distributie. We hanteren hoge kwaliteitsstandaarden om onze klanten...
32-40 uur - Apeldoorn ( 7324AT, 200)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!