LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Staatssecretaris Van Veldhoven vraagt aandacht voor circulair verhuizen en inlevering oude verlichting
© Rijksoverheid

Staatssecretaris Van Veldhoven vraagt aandacht voor circulair verhuizen en inlevering oude verlichting

Staatssecretaris Van Veldhoven, vanuit haar portefeuille verantwoordelijk voor de transitie naar de circulaire economie, heeft haar e-waste ingeleverd om aandacht te vragen voor circulair verhuizen.

De afgedankte apparaten deed ze in de Wecycle-inleverbak die voor de gelegenheid bij de ingang van de Tweede Kamer was neergezet.

Verhuizing Kamer
De verhuizing van de Eerste en Tweede Kamer naar een tijdelijke nieuwe werkplek vindt de komende weken plaats. Bij deze verhuizing komen veel afgedankte elektrische apparaten, armaturen en energiezuinige verlichting, ook wel e-waste genoemd, vrij. Door deze apparaten in te zamelen voor hergebruik of recycling, krijgen grondstoffen uit de afgedankte apparaten een tweede, derde of zelfs tiende leven. Dat draagt bij aan het tegengaan van grondstoffenschaarste en CO2-uitstoot.

13.000 inleverpunten
Jaarlijks verhuizen circa 1,5 miljoen mensen in Nederland. Met de inleveractie bij de Kamer worden Nederlanders geïnspireerd om ook bewust om te gaan met hun e-waste. Zij kunnen hun afgedankte apparaten inleveren bij een van de 13.000 Wecycle-inleverpunten door het hele land.

Demontagebedrijven, installateurs en andere professionals die betrokken zijn bij de renovatie en verhuizing van de Kamer zamelen afgedankte apparaten op de juiste manier in. Stichting OPEN, de organisatie die namens alle producenten van elektrische apparaten verantwoordelijk is voor de inzameling en recycling van e-waste, voorziet hen van inzamelmiddelen. Volle inzamelmiddelen haalt Stichting OPEN op en laat dit e-waste recyclen door gecertificeerde verwerkers.

Nu in LED Magazine

juni 2021

Praktijkrichtlijn daglicht in gebouwen in de maak: ‘NEN-EN 17037 slaat brug tussen de bouwkolom en lichtspecialisten’ Gunneman: lichttoepassing in extreme en veeleisende omstandigheden | ‘In het lichtplan 2.0 komen kwaliteit...
Vacatures
Axioma Nederland Via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Commercieel (Technisch) Medewerker Binnendienst (verlichting/elektrotechniek)

Door het groeiende succes wenst Axioma BV haar team te versterken met een (m/v):  Commercieel (Technisch) Medewerker Binnendienst (IJsselstein). Na een interne opleiding ben je verantwoordelijk voor het klantenbeheer van de Nederlandse...
Fulltime (40 uur) - IJsselstein
Wever & Ducré zoekt:

Accountmanager Architectural Lighting

Wever & Ducré is op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde accountmanager in regio Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Den Bosch. om een mooie bijdrage te gaan leveren aan het groeiende bedrijf. Met begeleiding en coaching van...
Fulltime (40 uur) - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!