LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuwe architecturale verlichting voor Willibrorduskerk
© Schréder

Nieuwe architecturale verlichting voor Willibrorduskerk

De Willibrorduskerk in het hart van het middeleeuwse dorp Mill heeft een facelift gekregen. Een nieuw en duurzamer verlichtingssysteem belicht de kerk nu met led-verlichting van Schréder.

De bestaande verlichting was verouderd. Ze bestond uit oranjekleurige schijnwerpers, had een weinig harmonieus visueel effect en was niet duurzaam.

Originele toets
‘De vorige verlichting werkte niet goed en verslond energie. We gingen kijken naar technologische ontwikkelingen, nieuwe technieken en mogelijkheden om zoveel mogelijk energie te besparen. Dankzij Schréder hebben we dat doel kunnen bereiken’, zegt Freek van de Logt, medewerker infrastructuur bij CGM.

Bijzonder aan de kerk is haar geografische ligging. Ze ligt op dezelfde lijn als vliegbasis Volkel. Omdat het dak van de kerk van donkere leisteen is, voegde de lichtarchitect een originele toets toe. Hij gaf de punt van het torentje een andere lichtkleur. Zo is het dak ook vanuit de lucht goed zichtbaar.

Fotometrische en mechanische eigenschappen
Om aan de vragen van de gemeente tegemoet te komen, werd gekozen voor armaturen met fotometrische en mechanische eigenschappen die weinig stroom verbruiken. De led-armaturen doen de kerk eer aan.

De SCULPDOT en de SCULPFLOOD zijn schijnwerpers die speciaal zijn ontworpen om architecturale details en beeldhouwwerken te verlichten. De SCULPDOT is compact en elegant. Om die elegantie te benadrukken, zitten er geen zichtbare schroeven in de voorkant van het frame. Het compacte SCULPFLOOD-assortiment biedt geavanceerde schijnwerpers met hoogwaardige afwerking. De armaturen creëren opvallende lichteffecten en benadrukken de architectuur van gebouwen.

Geconcentreerde lichtstralen
De TERRA Midi-grondspots zijn uitgerust met lenzen die verschillende fotometrische oplossingen bieden: van geconcentreerde lichtstralen tot diffuse lichtbundels.

De led-armaturen leveren een bijdrage aan de wens van de gemeente om haar energiekosten naar beneden te halen. En dankzij de levensduur van de led’s zullen ook de onderhoudskosten dalen.

Nu in LED Magazine

juni 2021

Praktijkrichtlijn daglicht in gebouwen in de maak: ‘NEN-EN 17037 slaat brug tussen de bouwkolom en lichtspecialisten’ Gunneman: lichttoepassing in extreme en veeleisende omstandigheden | ‘In het lichtplan 2.0 komen kwaliteit...
Vacatures
CLS LED zoekt:

Lichtadviseur / Accountmanager

Functieomschrijving Als lichtadviseur heb jij een passie voor licht en weet jij dit over te brengen op je vaste relaties, maar ook op prospects. Je werkgebied is geheel Nederland en je bent dagelijks op de weg om aan geïnteresseerden...
Fulltime (40 uur) - Wijchen, 6604 LM, 2523
Bever Innovations zoekt:

Sales Manager Industriële verlichting

Sales Manager Industriële verlichting (Full-time)   Ben jij de enthousiaste en getalenteerde Sales Manager Industriële verlichting die ons team komt versterken? Bever Innovations B.V. Werken bij Bever Innovations...
Fulltime (40 uur) - Techniekweg 2, 4301 TR, Zierikzee
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!