LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zumtobel Group goed op koers in nieuw boekjaar, zorgen over grondstoffen en transportkosten
© Zumtobel Group

Zumtobel Group goed op koers in nieuw boekjaar, zorgen over grondstoffen en transportkosten

De Zumtobel Group heeft de resultaten van het eerste kwartaal gepresenteerd. De omzet steeg met 15,4 procent tot 289,3 miljoen euro en bereikte bijna het pre-coronaniveau van 2019/20 van 296,4 miljoen euro.

Het financiële boekjaar van de lichtfabrikant loopt van 1 mei 2021 tot 30 april 2022.

Nettowinst ruim verdrievoudigd
De operationele inkomsten voor aftrek van rente en belasting (EBIT) is in het eerste kwartaal bijna verdrievoudigd van 7 tot 20,1 miljoen euro. Dat is ook fors hoger dan de EBIT van 15,4 miljoen euro die in het eerste kwartaal van het pre-crisisjaar 2019/20 werd geboekt.

De nettowinst is meer dan verviervoudigd op jaarbasis, met een stijging van 3,1 miljoen euro naar 13,4 miljoen euro.

Nieuwe voorraden
De omzet in het Lighting-segment steeg met 12 procent tot 212,4 miljoen euro. De jaar-op-jaarstijging van de inkomsten in het Components-segment was aanzienlijk hoger met 26,1 procent. Dit komt deels doordat klanten in het eerste kwartaal massaal nieuwe voorraden aanlegden, wat naar verwachting in de komende kwartalen zal leiden tot een zwakkere omzetontwikkeling in dit marktsegment.

De DACH-regio – bestaande uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en de grootste markt voor de Zumtobel Group – noteerde in het eerste kwartaal een omzetstijging van 4,8 procent. Een groei met dubbele cijfers werd gerealiseerd in Groot-Brittannië, Frankrijk en Italië, regio’s waar Zumtobel in het verleden hard werd getroffen door de pandemie.

Grondstoffenmarkt
De coronacrisis is nog steeds niet voorbij, waardoor er volgens Zumtobel Group de komende maanden een zekere mate van onzekerheid zal blijven bestaan ​​over de ontwikkeling van de wereldeconomie.

Ook voor de Zumtobel Group blijft de situatie op de grondstoffenmarkt moeilijk. Met name het tekort aan halfgeleiders en grondstoffen als staal en aluminium zorgt voor grote uitdagingen. Deze beperkte beschikbaarheid zorgde voor een vermindering van de bezettingsgraad in de productiefaciliteiten van de Zumtobel Groep. Het bedrijf wordt ook geconfronteerd met stijgende transportkosten en een afname van de transportcapaciteit.

Nu in LED Magazine

juni 2021

Praktijkrichtlijn daglicht in gebouwen in de maak: ‘NEN-EN 17037 slaat brug tussen de bouwkolom en lichtspecialisten’ Gunneman: lichttoepassing in extreme en veeleisende omstandigheden | ‘In het lichtplan 2.0 komen kwaliteit...
Vacatures
ETAP Lighting Nederland Via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Accountmanager bij ETAP Lighting regio Amsterdam

ETAP geeft vorm aan de verlichting van de toekomst. Wij ontwikkelen kwalitatief hoogstaande verlichtingsoplossingen voor professionele omgevingen. Hierbij gaan we volledig meedenken met onze klanten voor wat betreft verlichting, noodverlichting,...
Fulltime (40 uur) - Amsterdam
ETAP Lighting Nederland Via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Accountmanager/ Lichtadviseur Regio NH (Amsterdam-Utrecht)

Je bouwt een lange termijn relatie uit met de architecten, installateurs, bouw-adviesbureaus en project- en gebouweigenaren als ook investeerders in jouw regio. Je spoort mogelijke projecten op en werkt hiervoor in samenspraak met R&D een op maat...
Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!