LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Grootschalige verledding Amsterdam: obstakels, omgevingsmanagement en sfeerverlichting
© Andrey Bayda | Dreamstime.com

Grootschalige verledding Amsterdam: obstakels, omgevingsmanagement en sfeerverlichting

In Amsterdam is het grootste verleddingsproject van Nederland in volle gang. Eind 2022 moet vrijwel alle openbare verlichting in Amsterdam vervangen zijn door led-verlichting.

Als hoofdaannemer in Amsterdam-West en het stadscentrum neemt Dynniq het grootste deel van de werkzaamheden op zich. In een tijdsbestek van 1,5 jaar moeten ruim 50.000 lampen, binnenwerken of gehele armaturen worden vervangen. De afgelopen maanden is hard gewerkt om de eerste 17.000 lichtpunten te vervangen.

Toeristische hart
Binnenkort start Dynniq met een nieuw deelproject midden in het toeristische hart van Amsterdam. De Rode Loper bestaat uit de belangrijkste straten: van het centraal station naar de Dam, het Muntplein en de grachten. Elk jaar in oktober worden de straten voorzien van kerstverlichting. Dit jaar moeten eerst 250 armaturen worden vervangen door led-units. In verband met de verkeersdrukte worden de vervangingswerkzaamheden ‘s nachts uitgevoerd. Bovendien mogen werkzaamheden nabij de trambaan enkel ‘s nachts en nadat vervoersmaatschappij GVB de bovenleiding aantoonbaar heeft uitgeschakeld, worden uitgevoerd.

Lichtintensiteit
Dynniq gaat actief met de gemeente in overleg en adviseert over een geschikte oplossing, zoals het aanpassen van de lichtintensiteit of vervangen van het armatuur. Binnen 1,5 tot 2 werkdagen voorziet het bedrijf de gemeente van een advies.

Openbare verlichting heeft impact op de leefbaarheid en veiligheid van een stad. De gemeente gaat samen met de gebiedsregisseurs en wijkconsulenten in gesprek met omwonenden. Waar heeft de wijk behoefte aan? Hoe kunnen de vervangingswerkzaamheden met zo min mogelijk hinder worden uitgevoerd? Hoe worden klachten afgehandeld?

Communicatie is belangrijk bij zo’n groot project. Er wordt periodiek overleg met de gemeente gehouden. De samenwerking verloopt goed. Gemeente Amsterdam is tevreden over de samenwerking en heeft al toegezegd dat Dynniq de lopende verleddingswerkzaamheden mag afronden.

Nu in LED Magazine

december 2021

SPIE wil de boel in beweging brengen: ‘Industrie benut kansen voor verduurzaming en verslimming met led-verlichting nog te weinig’ Ledgnd: van start-up naar scale-up in glastuinbouw onder licht | ‘Je moet exact weten wat je...
Vacatures
Modernista zoekt:

Sales support medewerker

  Vacature - Modernista Rijswijk Sales Support medewerker Modernista levert passende verlichting voor de buitenruimte aan gemeenten, provincies en bedrijven. Wij bieden hiervoor een collectie lichtarmaturen van Europese...
Parttime (24 uur) - Rijswijk, 2288 GV
Q-CAT Lighting zoekt:

Sales & marketing support (led- en glasvezelverlichting)

Ga aan de slag in de inspirerende en uitdagende wereld van licht! Als sales & marketing  support ben je de spil in ons verkoopproces. Je bent accuraat, doelgericht, stressbestendig, klantgericht, je beschikt over een goede dosis...
32-40 uur - Van Heekstraat 11, 3125 BN Schiedam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!