LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
7 gebouwen GLS duurzaam verlicht door led-verlichting van Saled
© Saled

7 gebouwen GLS duurzaam verlicht door led-verlichting van Saled

Saled heeft op 7 locaties van pakketdistributeur GLS led-verlichting mogen installeren. Op de locaties in Utrecht, Rotterdam, Zwolle, ‘s-Hertogenbosch, Enschede, Sliedrecht en Stein is de conventionele vervangen.

Zowel de binnen- als buitenverlichting werd vervangen.

714.421 kilowattuur
De nieuwe led-verlichting in en rondom de gebouwen zorgt voor een besparing van 714.421 kilowattuur per jaar. Dit staat gelijk aan het energieverbruik van 204 gezinnen. Er is led-verlichting geplaatst in de kantoren, op- en overslagruimten, de opslagterreinen en buiten. De nieuwe verlichting draagt eraan bij dat GLS de komende 10 à 15 jaar voldoet aan de Arbo-wetgeving voor wat betreft verlichting. Dit komt mede door de lange levensduur van led-verlichting.

De led-verlichting buiten is speciaal ontworpen zodat ze werknemers en chauffeurs niet verblindt. Daarnaast is er ook rekening gehouden met strooilicht. Dit houdt in dat het licht zo min mogelijk omhoog straalt. Zo voorkomt GLS horizonvervuiling.

Energiebesparingsplicht
De gehele investering verdient GLS terug binnen 3 jaar. Hiermee valt de nieuwe led-verlichting onder de maatregelen van de energiebesparingsplicht voor bedrijven. Deze besparingsplicht stelt dat bedrijven die jaarlijks meer dan 50.000 kilowattuur energie verbruiken, alle energiebesparende maatregelen moeten nemen die binnen 5 jaar terugverdiend kunnen worden.

GLS hoeft de komende jaren niet bang te zijn voor problemen met de verlichting, want ze profiteren van 5 jaar garantie. Daarnaast voldoet de led-verlichting aan de landelijke eisen van de Energie-investeringsaftrek (EIA) en dus ook aan de juiste kwaliteit.

Nu in LED Magazine

december 2021

SPIE wil de boel in beweging brengen: ‘Industrie benut kansen voor verduurzaming en verslimming met led-verlichting nog te weinig’ Ledgnd: van start-up naar scale-up in glastuinbouw onder licht | ‘Je moet exact weten wat je...
Vacatures
Modernista zoekt:

Sales support medewerker

  Vacature - Modernista Rijswijk Sales Support medewerker Modernista levert passende verlichting voor de buitenruimte aan gemeenten, provincies en bedrijven. Wij bieden hiervoor een collectie lichtarmaturen van Europese...
Parttime (24 uur) - Rijswijk, 2288 GV
Thal Technologies zoekt:

Sale Engineer LED

Sale Engineer LED Thal Technologies is een groeiend, dynamisch en technisch bedrijf in hoogwaardige technische ‘performance materials’ en produceert high-end industriële LED modules. Wij zijn op zoek naar een Sale Engineer LED...
Fulltime (40 uur) - Almere, 1333MS 9
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!