LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
CLS levert led-verlichting voor Het Scheepvaartmuseum

CLS levert led-verlichting voor Het Scheepvaartmuseum

CLS heeft led-verlichting geleverd voor Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Gekozen werd voor de CLS Jade Zoom. Voor de werkverlichting heeft CLS een nieuwe variant van de Lina Track Diffused ontworpen.

De collectie van Het Scheepvaartmuseum is een van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld met circa 400.000 objecten, waaronder schilderijen, scheepsmodellen, navigatie-instrumenten en wereldkaarten.

7 fabrikanten
Het museum wilde zijn verlichting in bepaalde gebieden vernieuwen om klaar te zijn voor de toekomst.

Om zeker te zijn dat de beslissing voor de toekomst de juiste zou zijn, werd er een uitgebreide beslissingsprocedure opgezet, waarbij 7 fabrikanten zich inschreven om mee te dingen naar de prestigieuze opdracht voor de levering van ruim 1.000 zoom-armaturen. De eisen aan de te leveren armaturen, garantiecondities, aanvullende diensten vanuit fabrikant en leverancier werden vastgelegd in een gedegen programma van eisen.

3 deelfasen
CLS besloot om deel te nemen aan het proces via zijn partner Lichtpunt, gespecialiseerd in het verzorgen van de lichttechniek in museale omgevingen. Na het doorlopen van de procedure in 3 deelfasen, bleek de CLS Jade Zoom de gewenste keuze. Daarnaast voldeed de combinatie CLS/Lichtpunt het beste aan de eisen die aan de leverancier gesteld werden.

Naast een zoom-armatuur werd er gevraagd om een oplossing voor de werkverlichting, die onder meer dimbaar moest zijn, gemonteerd diende te worden middels railmontage en die qua esthetica moest voldoen aan de voorwaarden van het museum en zijn adviseurs.

CLS besloot daarvoor een nieuwe variant van de Lina Track Diffused te ontwerpen. Dit slanke, roteerbare en kantelbare armatuur is voorzien van een Casambi Bluetooth track-adapter. Middels de uitgebreide Casambi-software zijn hierdoor op eenvoudige wijze vele diverse instellingen te realiseren. De nieuwe verlichting is ingezet voor de nieuwe ‘Amsterdam Havenstad’-expositie.

Nu in LED Magazine

december 2021

SPIE wil de boel in beweging brengen: ‘Industrie benut kansen voor verduurzaming en verslimming met led-verlichting nog te weinig’ Ledgnd: van start-up naar scale-up in glastuinbouw onder licht | ‘Je moet exact weten wat je...
Vacatures
Thal Technologies zoekt:

Sale Engineer LED

Sale Engineer LED Thal Technologies is een groeiend, dynamisch en technisch bedrijf in hoogwaardige technische ‘performance materials’ en produceert high-end industriële LED modules. Wij zijn op zoek naar een Sale Engineer LED...
Fulltime (40 uur) - Almere, 1333MS 9
Q-CAT Lighting zoekt:

Sales & marketing support (led- en glasvezelverlichting)

Ga aan de slag in de inspirerende en uitdagende wereld van licht! Als sales & marketing  support ben je de spil in ons verkoopproces. Je bent accuraat, doelgericht, stressbestendig, klantgericht, je beschikt over een goede dosis...
32-40 uur - Van Heekstraat 11, 3125 BN Schiedam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!