LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
LTO start samenwerking met Agrilight voor uitrol led-verlichting in stallen
© Agrilight

LTO start samenwerking met Agrilight voor uitrol led-verlichting in stallen

LTO is een samenwerking aangegaan met Agrilight en zijn gecertificeerde dealers om led-verlichting in de stallen van leden van LTO te installeren.De samenwerking verloopt via het LTO inkoopcollectief Ledenvoordeel.

Daarbij wordt voorafgaand een gratis lichtplan voor een optimaal lichtniveau gemaakt.

Dierenwelzijn en productie
Het gebruik van led-verlichting in de stal kan aanzienlijk schelen in stroomkosten: vaak brandt het licht namelijk onnodig lang of niet op de juiste tijd. Door het gebruik van innovatieve technieken in de verlichting kan het stroomverbruik omlaag. En duurzame verlichting komt in aanmerking voor diverse fiscale voordelen. Zo kan een besparing tot 60 procent gerealiseerd worden.

Vooral ondernemers die dieren houden zoals melkvee, pluimvee, geiten en paarden kunnen hier hun voordeel mee doen, want een goed lichtniveau verbetert het welzijn van het vee. Actieve en gezonde dieren hebben minder last van blessures en uitval en zorgen voor een verhoogde productie.

Lichtplan
In de stal hebben vervuiling en ammoniak een grote invloed op het functioneren en de levensduur van de apparatuur. De meeste led-verlichtingsarmaturen zijn niet geschikt voor gebruik in de stal. Het is dus belangrijk dat de juiste armaturen gebruikt worden. Daarbij zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden bij een goede verlichting, zoals de hoeveelheid licht en de verdeling van het licht. Agrilight maakt vrijblijvend een lichtplan op maat. Na plaatsing van de verlichting volgt een gratis servicebezoek.

Besturingssysteem
Buitenlicht dat de stal inkomt, zorgt voor een variabele lichtbehoefte. Agrilight heeft daarom voor zijn led-producten een volautomatisch besturingssysteem ontwikkeld. Door een innovatieve samenwerking tussen de lichtsensor en de besturingskast, brandt het licht in de stal alleen wanneer dat daadwerkelijk nodig is. De led-armaturen dimmen automatisch indien er voldoende buitenlicht is om het vooraf bepaalde lichtniveau te behalen. Dit zorgt tevens voor een extra besparing in energiekosten.

Nu in LED Magazine

december 2021

SPIE wil de boel in beweging brengen: ‘Industrie benut kansen voor verduurzaming en verslimming met led-verlichting nog te weinig’ Ledgnd: van start-up naar scale-up in glastuinbouw onder licht | ‘Je moet exact weten wat je...
Vacatures
Modernista zoekt:

Sales support medewerker

  Vacature - Modernista Rijswijk Sales Support medewerker Modernista levert passende verlichting voor de buitenruimte aan gemeenten, provincies en bedrijven. Wij bieden hiervoor een collectie lichtarmaturen van Europese...
Parttime (24 uur) - Rijswijk, 2288 GV
Thal Technologies zoekt:

Sale Engineer LED

Sale Engineer LED Thal Technologies is een groeiend, dynamisch en technisch bedrijf in hoogwaardige technische ‘performance materials’ en produceert high-end industriële LED modules. Wij zijn op zoek naar een Sale Engineer LED...
Fulltime (40 uur) - Almere, 1333MS 9
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!