LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuw groeilichtsysteem van Hortilux maakt gefaseerd investeren in led mogelijk
© Hortilux

Nieuw groeilichtsysteem van Hortilux maakt gefaseerd investeren in led mogelijk

Hortilux heeft een led-groeilichtsysteem ontwikkeld dat een gefaseerde investering in led in technisch opzicht ondersteunt.

Glastuinders die investeren in led kiezen er meestal voor om led-groeilicht toe te voegen aan een bestaande groeilichtinstallatie. Het feit dat de energieprijzen een enorme vlucht nemen en een grote impact hebben op het rendement van de onderneming, vormt hierbij een extra stimulans. Veel telers hikken aan tegen de investeringen die de aanschaf van een led-groeilichtsysteem met zich meebrengt. Tot nu toe hadden telers die wilden investeren in led keuze uit slechts 2 opties, namelijk behoud van lichtniveau en besparen op energie of gelijkblijvende energie-input en verhogen van het lichtniveau.

Flexibiliteit
De eerste optie kan aantrekkelijk zijn, aangezien energie wordt bespaard en de investering relatief beperkt is. De tweede optie biedt de mogelijkheid om te intensiveren, aangezien het lichtniveau wordt verhoogd. Dit gaat echter gepaard met relatief hoge investeringskosten. Vaak is het lastig om te kiezen voor óf optie 1 óf optie 2. Zeker met de huidige energieprijzen. Daarbij missen telers dikwijls een stukje flexibiliteit.

Hortilux heeft daarom een led-groeilichtsysteem ontwikkeld dat een gefaseerde investering in led in technisch opzicht ondersteunt. Hierbij worden de volgende fasen doorlopen:

Fase 1: Het groeilichtontwerp van Hortilux maakt het mogelijk om hps-armaturen te vervangen door een led-groeilichtsysteem, zonder in te leveren op lichtoutput. Tegelijkertijd kan wel worden bespaard op energie. Eén hps-aansluiting van 1.000 watt is voldoende voor het realiseren van deze eerste stap. Hierdoor houdt de teler nog een 1.000-watt-aansluiting ‘vrij’ voor de toekomst.

Fase 2: In deze fase is een uitbreiding op fase 1 mogelijk en kan een teler het lichtniveau verhogen zonder dat het led-groeilichtsysteem waarin eerder werd geïnvesteerd, vervangen moet worden. De teler voegt simpelweg een tweede led-groeilichtsysteem toe via de 1.000-watt hps-aansluiting die nog beschikbaar is. In feite kan de ondernemer de energiekosten die hij bespaarde door de investering in fase 1 inzetten om fase 2 te realiseren en het lichtniveau op zijn bedrijf verder verhogen.

Nu in LED Magazine

december 2021

SPIE wil de boel in beweging brengen: ‘Industrie benut kansen voor verduurzaming en verslimming met led-verlichting nog te weinig’ Ledgnd: van start-up naar scale-up in glastuinbouw onder licht | ‘Je moet exact weten wat je...
Vacatures
Thal Technologies zoekt:

Sale Engineer LED

Sale Engineer LED Thal Technologies is een groeiend, dynamisch en technisch bedrijf in hoogwaardige technische ‘performance materials’ en produceert high-end industriële LED modules. Wij zijn op zoek naar een Sale Engineer LED...
Fulltime (40 uur) - Almere, 1333MS 9
Modernista zoekt:

Sales support medewerker

  Vacature - Modernista Rijswijk Sales Support medewerker Modernista levert passende verlichting voor de buitenruimte aan gemeenten, provincies en bedrijven. Wij bieden hiervoor een collectie lichtarmaturen van Europese...
Parttime (24 uur) - Rijswijk, 2288 GV
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!