LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tripolis Park Amsterdam voorzien van nieuw Mymesh-systeem

Tripolis Park Amsterdam voorzien van nieuw Mymesh-systeem

‘De introductie en toepassing van het nieuwe ‘Mymesh’-systeem betekent een revolutie voor de vastgoedwereld.’ Die conclusie trekt Chess bij de bouw van Tripolis Park in Amsterdam.

Het is een puur Nederlandse technologieontwikkeling; het eerste volledig draadloze sensorsysteem dat vitale functies – zoals licht, klimaat en gebouwbeheer compleet – in alle facetten aanstuurt.

Separate infrastructuren
Projectontwikkelaar Flow Development koos het systeem voor Tripolis Park, boven de alternatieven die tot dusverre golden als ‘smart’.

Han Bak, chief executive officer van Chess Wise: ‘Met Mymesh installeer je één draadloos systeem dat de separate infrastructuren vervangt. Qua duurzaamheid is dat een enorme stap voorwaarts, omdat er veel minder hardware nodig is, minder energie wordt gebruikt en geen bedrading nodig is’.

De technologie achter ‘Mymesh’ is geïnspireerd op de natuur. Het systeem is volgens Bak rijp voor grootschalige uitrol. In de vastgoedmarkt in het Verenigd Koninkrijk wordt de Nederlandse technologie al volop toegepast. Beveiliging was daar de grote driver, vanwege de aangescherpte regelgeving voor social housing naar aanleiding van de ramp met de Grenfell Tower in Londen.

Volgens Bak blijkt nu dat eenvoud, flexibiliteit en onderhoudsvriendelijkheid dus kostenvoordeel, naast duurzaamheid de drijfveren zijn voor doorbraaktoepassing in de Nederlandse vastgoedmarkt. ‘Één infrastructuur, dat is de crux’. Hij spreekt dan over ‘een infrastructuur van computertjes in het plafond die het aantal benodigde sensoren in een gebouw als Tripolis met een vloeroppervlakte van 50.000 vierkante meter terugbrengt van orde 6.000 naar 3.000. Daarmee tel je bijvoorbeeld personen in een ruimte niet met pasjes of persoonsidentificatie, maar via lichaamswarmte; zoveel warmtebronnen, zoveel personen’.

Veranderende situaties
De flexibiliteit zit in het feit dat alles vanuit het plafond geregeld wordt. Het systeem laat zich gemakkelijk aanpassen aan veranderende situaties. Veelgevraagde toepassingen zoals het vinden van een werkplek, het reserveren van een vergaderruimte, indoornavigatie, bediening van licht en klimaat zijn standaard mogelijk en worden softwarematig, op afstand, geactiveerd als de klant dat wenst.

De onderhoudsvriendelijkheid volgt uit het gegeven dat er sprake is van één monitorings- en besturingssysteem en er dus niet allerlei leveranciers van verschillende subsystemen naar elkaar kunnen wijzen als er iets niet werkt. Alles is meteen traceerbaar. Afhankelijkheid van de cloud is er ook niet. Alle monitoring en aansturing gebeurt binnen het lokale systeem. Voor analyse van data die niet real time hoeft te worden gedaan, blijft verbinding met externe systemen uiteraard beschikbaar.

Nu in LED Magazine

december 2021

SPIE wil de boel in beweging brengen: ‘Industrie benut kansen voor verduurzaming en verslimming met led-verlichting nog te weinig’ Ledgnd: van start-up naar scale-up in glastuinbouw onder licht | ‘Je moet exact weten wat je...
Vacatures
Thal Technologies zoekt:

Sale Engineer LED

Sale Engineer LED Thal Technologies is een groeiend, dynamisch en technisch bedrijf in hoogwaardige technische ‘performance materials’ en produceert high-end industriële LED modules. Wij zijn op zoek naar een Sale Engineer LED...
Fulltime (40 uur) - Almere, 1333MS 9
Q-CAT Lighting zoekt:

Sales & marketing support (led- en glasvezelverlichting)

Ga aan de slag in de inspirerende en uitdagende wereld van licht! Als sales & marketing  support ben je de spil in ons verkoopproces. Je bent accuraat, doelgericht, stressbestendig, klantgericht, je beschikt over een goede dosis...
32-40 uur - Van Heekstraat 11, 3125 BN Schiedam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!