LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nederlanders kopen Smart Home-producten om energierekening omlaag te krijgen
© Signify

Nederlanders kopen Smart Home-producten om energierekening omlaag te krijgen

Nederlanders kopen Smart Home-producten vooral vanwege het gemak en om hun energierekening omlaag te krijgen. Voor 39 procent van de huishoudens is energiebesparing, na gemak, de belangrijkste reden voor de aankoop.

Dat blijkt uit cijfers van de jaarlijkse GfK Smart Home Monitor 2021.

Verlichting
Onder consumenten die 5 of meer Smart Home-producten hebben, is het genoemde percentage zelfs 50 procent. Een groot deel van de energiekosten in huis gaat naar een combinatie van verlichting, huishoudelijke apparaten, elektronica en verwarming. Door de aanschaf van slimme huishoudelijke apparaten, zonwering, verlichting en verwarming kunnen huishoudens hun energierekening eenvoudig omlaag krijgen. Sinds de energieprijzen stijgen, ziet GfK een toename in de vraag naar energiebesparende oplossingen.

Mainstream
70 procent van de Nederlanders kent inmiddels iemand die een Smart Home-product bezit. De bekendheid met de term ‘Smart Home’ is voor het zesde jaar op rij toegenomen. Nederlandse huishoudens bezitten tegenwoordig gemiddeld al 5 slimme apparaten en een vijfde heeft al 7 of meer Smart Home-producten in huis. Daarnaast geeft 25 procent van de consumenten aan dat hun belangstelling voor Smart Home is toegenomen sinds de coronapandemie.

Vorig jaar heeft de consument vooral geïnvesteerd in het creëren van een veilig huis. Zo werden veel slimme camera’s en deurbellen aangeschaft. Er is nu vooral een verschuiving van veiligheid naar gemak en energiebesparing, en van beveiliging naar apparaten in het huis en de tuin.

Ook verwacht de Nederlander dat de prijs van Smart Home-producten niet veel meer gaat dalen. Doordat steeds meer Smart Home-producten ook bij woonwarenhuizen en discounters worden aangeboden, zijn Smart Home-toepassingen ook toegankelijker en betaalbaarder voor mensen met een gemiddeld of lager inkomen.

Privacy en veiligheid
Belangrijke thema’s rond Smart Home blijven privacy en veiligheid. Nederlanders die nog twijfelen om Smart Home-producten aan te schaffen, geven als belangrijkste redenen privacy en veiligheid aan.

Voorkeur om Smart Home-producten te laten installeren
Consumenten die overwegen om Smart Home-producten aan te schaffen, oriënteren zich zowel on- als offline. Vervolgens kopen ze de producten met name bij elektronicaspeciaalzaken. Met een spectaculaire groei van 17 procent naar 23 procent, gaan consumenten steeds vaker naar een installateur voor Smart Home-producten. Aangezien 61 procent van de consumenten aangeeft de installatie van Smart Home-producten het liefst door iemand anders te laten doen, is de kans groot dat dit percentage nog verder toeneemt.

Spraakassistent
Twee derde van de consumenten kent Google Assistent als spraakassistent, op de voet gevolgd door Siri. 1 op de 5 consumenten heeft zelfs 3 of meer spraakassistenten in huis. Ook hier ziet GfK dat naarmate er meer Smart Home-apparaten in huis zijn, het gebruik van spraakassistenten voor de bediening van apparaten toeneemt.

Nu in LED Magazine

december 2021

SPIE wil de boel in beweging brengen: ‘Industrie benut kansen voor verduurzaming en verslimming met led-verlichting nog te weinig’ Ledgnd: van start-up naar scale-up in glastuinbouw onder licht | ‘Je moet exact weten wat je...
Vacatures
Q-CAT Lighting zoekt:

Sales & marketing support (led- en glasvezelverlichting)

Ga aan de slag in de inspirerende en uitdagende wereld van licht! Als sales & marketing  support ben je de spil in ons verkoopproces. Je bent accuraat, doelgericht, stressbestendig, klantgericht, je beschikt over een goede dosis...
32-40 uur - Van Heekstraat 11, 3125 BN Schiedam
Modernista zoekt:

Sales support medewerker

  Vacature - Modernista Rijswijk Sales Support medewerker Modernista levert passende verlichting voor de buitenruimte aan gemeenten, provincies en bedrijven. Wij bieden hiervoor een collectie lichtarmaturen van Europese...
Parttime (24 uur) - Rijswijk, 2288 GV
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!