LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Huizen plaats komende maanden 8.600 led-lampen

Gemeente Huizen plaats komende maanden 8.600 led-lampen

De gemeente Huizen vervangt in de komende maanden ruim 8.600 oude lampen door led-verlichting. Bijna alle openbare verlichting wordt hiermee voorzien van led.

Het project is een belangrijk onderdeel van de gemeentelijke klimaatambitie. En dat is reden om de naam ‘Huizen Klimaatbewust’ bekend te maken. Wethouder milieu Gerrit Pas heeft daartoe het startsein gegeven bij een van de lichtmasten op de kruising Bovenmaatweg/Rijnland.

Pas: ‘Het plaatsen van led-verlichting laat zien dat duurzame keuzes mogelijk zijn, die zich op lange termijn bovendien terugverdienen. Het past in de plannen die we hebben om te werken aan een klimaatneutraal Huizen. Hopelijk zorgt de VN Klimaattop in Parijs voor extra steun, maar los daarvan zullen we dag in dag uit zelf moeten handelen.’

Met de vervanging van de oude lichtbronnen wordt 50 procent energie bespaard op de openbare verlichting in Huizen. Door de dubbele besparing – ook het onderhoud neemt af – is de complete investering naar verwachting binnen tien jaar terugverdiend. Eind februari zijn alle 8.600 lampen vervangen. In woonwijken is er niet veel verschil tussen de nieuwe en oude lampen. De led-lamp lijkt qua kleur en sterkte sterk op de huidige lampen. Langs de hoofdwegen zal het gelige licht verdwijnen. Daar komt een warm witte lichtkleur voor terug.