LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
OSRAM kondigt naam aan van business unit Lamps: LEDVANCE

OSRAM kondigt naam aan van business unit Lamps: LEDVANCE

OSRAM heeft de naam aangekondigd van haar nieuwe business unit Lamps die ontstaat na de splitsing van het bedrijf in een deel ‘led’ en een deel ‘algemene verlichting’. LEDVANCE wordt de naam van de business unit.

De raad van toezicht van OSRAM keurde afgelopen juni de splitsing goed. ‘Voor de nieuwe naam hebben we gekozen voor een combinatie van de termen ‘led’ en ‘advance’ (vooruitgaan) en zullen het nieuwe bedrijf LEDVANCE noemen’, aldus Olaf Berlien, chief executive officer van OSRAM Licht AG. ‘De naam weerspiegelt enerzijds de trend in de richting van led op de verlichtingsmarkt en anderzijds de mogelijkheden die deze ontwikkeling met zich meebrengt – mogelijkheden die LEDVANCE actief zal aangrijpen.’

Het productassortiment van LEDVANCE omvat traditionele verlichting, moderne LED lampen en gestandaardiseerde over-the-counter (OTC) armaturen, evenals “connected” en intelligente verlichtingsoplossingen voor 'smart homes' en 'smart buildings”.

LEDVANCE komt onder leiding van Jes Munk Hansen (47), een Deen die al een jaar aan het roer van de business unit Lamps heeft gestaan nadat hij eerder OSRAM ’s belangrijke regio Noord- en Zuid-Amerika leidde. Oliver Neubrand (45) zal verantwoordelijk zijn voor de financiën, Erol Kirilmaz (43) voor sales en marketing, Peter Mannhart (56) voor de bedrijfsactiviteiten en Bettina Kahr-Geleng (45) voor human resources.

De planning voor de formele splitsing van LEDVANCE blijft ongewijzigd: de organisatorische afscheiding van de business unit Lamps wordt voltooid op 1 april 2016, terwijl de juridische verzelfstandiging is gepland voor 1 juli 2016.