(foto: LightRec)

LightRec bereikt mijlpaal van 500 deelnemers

LightRec heeft de mijlpaal bereikt van 500 deelnemers. De toename in deelnemers van 14,5 procent is vooral het gevolg van de Algemeen Verbindend Verklaring (AVV) die sinds 2014 van kracht is.

Volgens de organisatie heeft ook de actieve benadering van zogeheten ‘freeriders’ door Wecycle heeft zijn vruchten afgeworpen. Op basis van de huidige AVV zijn alle Nederlandse producenten en importeurs van verlichting verplicht zich aan te sluiten bij LightRec en bij te dragen aan de kosten die inzameling en recycling met zich meebrengen. Op basis van deze bijdragen financiert LightRec het inzamelen en verwerken van lampen en armaturen en waarborgt de stichting de kwaliteit van het inzamelsysteem. Op deze wijze geeft LightRec invulling aan de wettelijke verplichting die rust op de producenten en importeurs, die op hun beurt volledig ‘ontzorgd’ worden.

De AVV helpt LightRec de Europese doelstelling in 2019 te halen, te weten het inzamelen en recyclen van 65 procent van alle vrijgekomen verlichting op basis van op de markt gebrachte producten. De afgelopen periode heeft Wecycle bedrijven actief benaderd die nog niet aangesloten waren bij LightRec, de zogenaamde ‘freeriders’. LightRec-directeur Gied van Hoorn: ‘Al enkele jaren informeren we bedrijven over de wettelijke verplichting die zij hebben, te weten zorgdragen voor de inzameling en recycling van afgedankte verlichtingsproducten die op de Nederlandse markt zijn gebracht. Toch is er nog steeds sprake van onwetendheid en zijn veel bedrijven zich van deze verplichting simpelweg niet bewust. Door hen een voor een te benaderen en hier expliciet op te wijzen, hebben we een flink aantal nieuwe deelnemers mogen verwelkomen.’

Oproep: medewerking voor deelname Nationaal LED...

Dura Vermeer opent nul-op-de-meterbrug met 662...

Fluence by OSRAM sluit zich aan bij de Club van...

Gemeente Teylingen maakt extra geld vrij voor...

Het Amsterdamse Zuiderbad breidt...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!