LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tiel stapt over op led-verlichting
(foto: Buroteta)

Tiel stapt over op led-verlichting

Buroteta gaat verscheidene straten in de buurt van het station Tiel van led-verlichting voorzien. Het gaat om de Stationsstraat, Spoorstraat, Lingedijk, Prinses Beatrixlaan, Veemarkt en Teisterbantlaan.

De gemeente Tiel heeft opdracht gegeven om de aanwezige armaturen te voorzien van led-verlichting. Door de armaturen om te bouwen en op te waarderen in plaats van compleet te vervangen, ontstaat er minder afval wat weer leidt tot minder CO2-uitstoot.

De armaturen worden schoongemaakt, daarna voorzien van een nieuwe coating en waar nodig van nieuwe bedrading. De ingebouwde led-verlichting zorgt er vervolgens voor dat het energieverbruik van de betreffende lantaarnpalen met minimaal 35 procent afneemt. In een eerder stadium zijn armaturen al op deze wijze succesvol omgebouwd in de Tielse Burgemeesterswijk en in de gemeenten Culemborg en Beuningen. Het ombouwen en opwaarderen van de armaturen wordt verricht door Buroteta in samenwerking met een participatiehuis waarmensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken.