(foto: Lightrec)

OliNo: ‘Grote verschillen in kwaliteit led-lampen voor consumenten’

OliNo concludeert op basis van het testen van 112 led-lampen voor consumenten dat er grote verschillen zijn in de kwaliteit van de producten. Knipperen en opwarmen zijn de grootste problemen.

De grootste kwaliteitsproblemen zijn het knipperen van de led-lampen en opwarmproblemen die kunnen duiden op een lagere levensduur. Om inzicht te krijgen in de kwaliteit van de consumenten LED-lampen heeft OliNo 112 LED-lampen doorgemeten van de volgende bekende merken: Bailey, Calex, EGLO, Megaman, Osram, Pharox, Philips, SPL, Sylvania, Toshiba en XQ-Lite.

De meerderheid (71 procent) van de consumenten led-lampen knippert niet of weinig. Echter 32 procent van de consumenten led-lampen knipperen wel hinderlijk. Uit de metingen blijkt verder dat ongeveer 26 procent van consumenten led-lampen problemen geven bij het opwarmen. Dit is een indicatie voor een mogelijk levensduur probleem.

OliNO stelt op basis van de metingen dat naar voren komt dat men niet kan zeggen dat een bepaald merk slecht of goed scoort op knipperen of warmtemanagement. Er is een flinke variatie per merk. Met het oog identieke lampen kunnen toch een behoorlijk verschil hebben.

Google lanceert nieuwe generatie van...

CLS introduceert downlighter-series Mika

Zumtobel levert led-verlichting voor Duitslands...

AMS doet nieuw overnamebod op Osram

Geldrop-Mierlo plaatst led-verlichting in...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!