(foto: Lightrec)

Rolf Ibsen nieuw bestuurslid voor Stichting LightRec

Stichting LightRec heeft een nieuw lid in haar bestuur verwelkomd: Rolf Ibsen (57), directeur van verlichtingsproducent MEGAMAN en bestuurslid van de Nederlandse Licht Associatie (NLA).

LightRec is namens de Nederlandse lampenproducenten en -importeurs verantwoordelijk voor het inzamelen en recyclen van energiezuinige lampen en bijbehorende armaturen.

Ibsen is met zijn 22 jaar ervaring als directeur bij MEGAMAN een bekend gezicht in de verlichtingsbranche. MEGAMAN distribueert verlichtingsproducten in 90 landen en beschikt over eigen productie, een ontwikkelingsafdeling en gecertificeerde testfaciliteiten voor led-verlichting.

Het bestuur van LightRec heeft de opdracht om de inzamelcijfers van LightRec de komende jaren naar een nog hoger niveau te tillen, om zo te kunnen voldoen aan de nieuwe eisen van de Europese Unie, waarbij in 2019 65 procent van de op de markt gebrachte lampen en armaturen moeten worden ingezameld voor recycling. LightRec geeft opdracht aan uitvoeringsorganisatie Wecycle om de inzameling bij zowel professionals als consumenten te stimuleren.

Voor 2016 ligt de focus van het bestuur op inzameling onder professionele gebruikers, waar de meeste verlichting wordt afgedankt. Professionals vergeten met name armaturen in te leveren voor recycling, dit is dan ook hét speerpunt voor het bestuur van LightRec.

Sustainder introduceert nieuwe features voor...

Nieuwe led-monumentverlichting voor...

Gouden Bakkie Award gemeente Huizen voor...

Nedap introduceert Luxon IoT Node voor...

Belgische tomatenteler TOMCO breidt...