LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Atlético Madrid bouwt nieuw stadion met led-verlichting voor veld en gevels
(foto: Philips Lighting)

Atlético Madrid bouwt nieuw stadion met led-verlichting voor veld en gevels

Atlético Madrid heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft gesloten met Philips Lighting voor levering van de verlichtingssystemen voor het nieuwe stadion in de Spaanse hoofdstad.

Philips Lighting wordt de eerste officiële verlichtingspartner van Atlético Madrid voor de komende 4 voetbalseizoenen. Daarnaast wordt het stadion als eerste ter wereld uitgerust met Philips ArenaExperience; een led-stadionverlichtingssysteem. Het systeem voorziet in led-verlichting voor het veld, de gevel van het stadion en de ontvangst- en horecaruimtes.

Het nieuwe stadion van Atlético Madrid telt 67.000 zitplaatsen. De dynamische verlichtingsfuncties maken het onder andere mogelijk om de kleuren van de teams bij elke wedstrijd te projecteren, om zo de fans extra enthousiast te maken bij binnenkomst in het stadion. Het systeem kan tevens de kleur van de verlichting aanpassen bij een doelpunt, of worden ingezet bij lichtshows die specifiek worden ontworpen voor elke gelegenheid. Het spectaculaire dak zal boven het veld ‘zweven’ en wordt uitgerust met het Philips VayaFlood-led-verlichtingssysteem, dat meer dan 16 miljoen kleuren kan weergeven.

Het nieuwe Philips ArenaVision-veldverlichtingssysteem wordt uitgerust met 336 led-schijnwerpers die vanaf het voetbalseizoen 2017-2018 in gebruik worden genomen.