(foto: Trilux)

TRILUX en Tvilight maken led-straatverlichting in Berlijn intelligent

TRILUX en Tvilight hebben in Berlijn een intelligente ‘smart city’-oplossing gerealiseerd voor de straatverlichting. Het project is gerealiseerd op de Bundesplatz in Berlijn.

Tvilight is marktleider op het gebied van sensoren en intelligente technologie voor straatverlichting die kan worden gebruikt voor ‘smart city’-toepassingen. De intelligente sensor gestuurde verlichting is ingezet op de Bundesplatz en biedt ‘light on demand’. De straatverlichting past de lichtsterkte aan op basis van real-time menselijke aanwezigheid, welke de openbare veiligheid en het comfort van de lokale Berlijners moet verhogen. De verlichting bespaart bovendien geld en verlaagt de onvermijdelijke lichtvervuiling wanneer straatverlichting gedurende de nacht op volle capaciteit brandt met niemand in de directe omgeving.

Volgens Christian Gaebler, verantwoordelijk voor Stedelijke Ontwikkeling en Milieu in de stad Berlijn, is er in de afgelopen 3 jaar veel gebeurd met de straatverlichting in Berlijn. ‘We hebben inmiddels 5.500 verlichtingsarmaturen vervangen voor led-armaturen en we plannen er nog 2.500 te vervangen dit jaar. De inwoners zijn lovend. Ik geloof er heilig in dat deze intelligente straatverlichting binnen enkele jaren de standaard is. We hebben nu pas de eerste stap in de juiste richting gezet.’

De nieuwe led-armaturen in combinatie met de sensoren realiseren een kostenbesparing van 80 procent op de energierekening en de onderhoudskosten zijn gehalveerd. Het intelligente straatverlichtingsnetwerk wordt op afstand aangestuurd en gecontroleerd. Armaturen kunnen individueel en per groep worden aangestuurd en versturen waardevolle data zoals informatie over energiebesparing, defectmeldingen, heatmaps van het verkeer en meer.

Signify introduceert filamentcollectie Philips Hue

Subsidieregeling sportclubs nog niet leeg: twee...

Petrol Sign neemt lichtreclamebedrijf Armada...

Gemeente Weert pakt door met uitrol...

Wet Milieubeheer en rapportages...