LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
LED Trendrapport 2017: omzet Nederlandse led-markt 1,1 miljard euro
(foto: LED Trendrapport 2017)

LED Trendrapport 2017: omzet Nederlandse led-markt 1,1 miljard euro

De 500 Nederlandse importeurs en leveranciers van led-verlichting die actief zijn op de Nederlandse markt behaalden in Nederland in 2015 een omzet van 1,1 miljard euro. Dit blijkt uit het LED Trendrapport 2017.

Een van de andere voornaamste uitkomsten van het LED Trendrapport 2017 is dat de bedrijven gemiddeld een omzet van 2,2 miljoen euro behalen. Deelnemers aan de enquête werd bovendien gevraagd om hun ‘led-gerelateerde personeelsbestand in Nederland in 2015 (in aantal fte)’ door te geven. In totaal zijn er bijna 5.000 medewerkers (fte) bij de 500 Nederlandse importeurs en leverancier van led-verlichting; te weten 9,8 fte per bedrijf.

Thuisland grootste afzetmarkt
Als grootste afzetmarkt wordt door de respondenten Nederland genoemd, ruim 95 procent van de bedrijven verkoopt hier zijn producten. Andere grote markten zijn België, Duitsland en de rest van Europa. In elk van deze markten is rond de 50 procent van de respondenten actief. Andere regio’s die regelmatig genoemd worden als afzetmarkt zijn de Verenigde Staten, Mexico, het Midden-Oosten en Azië.

Omzet afgelopen jaar gestegen
78 procent van de respondenten geeft aan dat de led gerelateerde omzet sterk of zeer sterk is gestegen, slechts een zeer kleine minderheid zegt een omzetdaling te hebben gezien in haar led gerelateerde activiteiten.

Lees ook: LED Magazine presenteert hoofdlijnen LED Trendrapport 2017

Download het LED Trendrapport 2017
Het Nationaal LED Trendrapport 2017 is een marktonderzoek (red. een initiatief van LED Expo Benelux en LED Magazine en met medewerking van UNETO-VNI, DEKRA Certification, Lightrec en OVLNL) waaraan circa 175 respondenten – van producent tot installateur, lichtontwerper en eindgebruiker – hebben meegewerkt. Het Nationaal LED Trendrapport 2017 omvat circa 50 pagina’s met gegevens, interpretaties en aanbevelingen. Een volledig exemplaar van het LED Trendrapport 2017 is hier te downloaden.