LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ZigBee Alliance lanceert universele Internet of Things-taal dotdot
(foto: ZigBee Alliance)

ZigBee Alliance lanceert universele Internet of Things-taal dotdot

De ZigBee Alliance heeft op de Consumer Electronics Show (CES) in Los Angeles de universele Internet of Things (IoT)-taal dotdot gelanceerd. De CES is de grootste tech- en elektronicabeurs ter wereld.

Op de vakbeurs toonden bedrijven die lid zijn van de ZigBee Alliance – waaronder Philips, Huawei, IKEA en Osram – 100 producten die gebruikmaken van dotdot.

dotdot is een open applicatielaag die gebaseerd is op het protocol dat al is geïmplementeerd in veel apparaten die ZigBee gebruiken om draadloos met elkaar verbonden te worden.

ZigBee is op zijn een internationale standaard voor draadloze netwerken en verbindingen tussen apparaten op korte afstand. Met het ZigBee en dotdot kunnen verschillende elektrische producten met elkaar communiceren. Met name binnen de verlichting speelt Zigbee een grote rol, maar ook binnen de gebouwautomatisering, telecom en gezondheidszorg wint het protocol terrein.

‘Veel IoT-apparaten spreken niet dezelfde taal ondanks dat ze van dezelfde draadloze verbindingstechnologie gebruikmaken. dotdot vertegenwoordigt het volgende hoofdstuk in de strijd van de ZigBee Alliance om open standaarden te creëren en te ontwikkelen voor de slimme in onze huizen, bedrijven en wijken’, aldus Tobin Richardson, president van de ZigBee Alliance.