LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Bodegraven-Reeuwijk kiest voor led en duurzaam asfalt
(foto: Stock)

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk kiest voor led en duurzaam asfalt

In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk worden momenteel werkzaamheden uitgevoerd om de verlichting in de openbare ruimte te vervangen door led-verlichting. Ook bij de keuze voor asfalt staat duurzaamheid centraal.

Binnenkort wordt de verlichting in een deel van Reeuwijk-Brug West vervangen door dimbare led-verlichting. De gemeente kiest al een aantal jaren voor led in de openbare ruimte. Als bestaande verlichting aan vervanging toe is, wordt deze vervangen door led en bij nieuwe bouwprojecten wordt het standaard toegepast.

Sinds 2016 wordt de openbare verlichting ook gedimd op diverse plekken. Dit is met 70 procent van het vermogen en wordt gedaan tussen 24.00 en 6.00 uur. Verder wordt groene led-verlichting toegepast op fietspaden in het buitengebied; op alle andere plaatsen is er verlichting die warm-wit van kleur is. Zo houden ze zowel rekening met dieren als met de verkeersveiligheid en de sociale veiligheid. Inmiddels is er al op zo’n 20 plekken in de gemeente led-verlichting aanwezig.

Bij het kiezen van een leverancier voor asfaltonderhoud heeft de gemeente duurzaamheid meegenomen als criterium. Aannemers moesten zogenaamde ‘MKI-waarden’ opgeven van het asfalt dat ze gebruiken. Als beste kwam het bedrijf Van Ooijen BV uit Gouda uit de bus. Deze aannemer gaat de komende 3 jaar voor de gemeente aan het werk en voldoet aan de alle normen op het gebied van duurzaamheid.