LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
AT&T en Current gaan via led Amerikaanse steden verbinden met Internet of Things
(foto: Current)

AT&T en Current gaan via led Amerikaanse steden verbinden met Internet of Things

AT&T en Current hebben een samenwerkingsverband gesloten om steden in Amerika en Mexico aan het Internet of Things te gaan koppelen.

AT&T is het op een grootste Amerikaanse telecommunicatieconcern dat mobiele telefoonservices aanbiedt. Het bedrijf telt zo’n 273.000 werknemers en afgelopen kalenderjaar omzet van ruim 163,8 miljard dollar. Current, onderdeel van General Electric (GE), startte vorig jaar bij JPMorgan Chase & Co met de uitvoering van ’s werelds grootste led-project. Bij 5.000 filialen worden 1,4 miljoen lampen geplaatst die 25 miljoen vierkante meter verlichten.

AT&T is nu door Current (red. onderdeel van GE) aangewezen als exclusieve reseller van Currents sensoren in de Verenigde Staten en Mexico. Het Amerikaanse telecombedrijf gaat via Currents Inter of Things-platform openbare led-verlichting gebruiken om steden de mogelijkheid te bieden het verkeer te reguleren, geweerschoten te detecteren, luchtkwaliteit monitor en weeralarmen af te geven.

De eerste locatie waar dit gerealiseerd gaat worden is San Diego. In deze Amerikaanse stad worden duizenden led-straatlantaarns van Currents sensoren voorzien.