LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Chinees consortium rondt acquisitie LEDVANCE af
(foto: LEDVANCE)

Chinees consortium rondt acquisitie LEDVANCE af

De verkoop van LEDVANCE door OSRAM aan een Chinees consortium (red. bestaande uit IDG Capital, MLS en Yiwu) is officieel afgerond. De overname is met terugwerkende kracht per 1 maart 2017 van toepassing.

‘Wij zijn zeer blij met deze transactie daar MLS en LEDVANCE elkaar aanvullen’, stelt Jes Munk Hansen, chief executive officer van LEDVANCE. ‘Via MLS krijgen we toegang tot nieuwe led-componenten en kunnen we onze marktpositie in Azië versterken.

LEDVANCE en MLS gaan zich nu naar eigen zeggen concentreren op het creëren van synergie. Zo krijgt LEDVANCE via MLS toegang tot kostenefficiënte led-componenten en -producten. Verwacht wordt dat LEDVANCE via MLS ook zijn aanwezigheid in China kan uitbreiden. Om de synergievoordelen in beeld te brengen is een speciale website ingericht.

OSRAM kondigde in januari 2016 de naam aan van haar nieuwe business unit Lamps die ontstond na de splitsing van het bedrijf in een deel ‘led’ en een deel ‘algemene verlichting’. LEDVANCE was de naam van de business unit die sinds vorig jaar zomer actief was.