LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Innolumis ontvangt opdracht voor led-verlichting in buitengebied Tietjerksteradeel
(foto: Innolumis)

Innolumis ontvangt opdracht voor led-verlichting in buitengebied Tietjerksteradeel

Innolumis ontving de opdracht voor het leveren van led-straatverlichting die binnenkort geplaatst zal worden in het buitengebied van de Friese plattelandsgemeente Tietjerksteradeel, gelegen ten oosten van Leeuwarden

Bijzonder aan deze opdracht van 255 armaturen is de speciale lichtkleur Golden Orange; deze lichtkleur wordt opgewekt door een unieke lichtbron ontwikkeld door Innolumis. Golden Orange bestaat uit 4 verschillende kleuren led’s die er samen voor zorgen dat exact het redelijk smalle spectrum van natriumverlichting wordt nagebootst.

De gemeente heeft in haar verlichtingsbeleid voor het buitengebied bepaald dat de stallen van de vele boerderijen 's avonds geen wit licht mogen uitstralen maar alleen zacht natriumlicht dat voor veel minder lichthinder in de omgeving zorgt. De gemeente Tietjerksteradeel zocht en vond de juiste verlichting bij Innolumis en koos voor toepassing van de Golden Orange lichtbron 24 en 36 watt in het Nicole-armatuur.

De verlichting zal in de komende maanden worden geplaatst door Ziut; hiermee krijgt het buitengebied een bijzondere lichtkleur die eigenlijk niet eens heel bijzonder is, kijkend naar het verleden toen overwegend natriumverlichting werd geplaatst. Maar redenerend vanuit de led-techniek is het wel bijzonder.