LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Brazilië investeert fors in Internet of Things en 5G-netwerk
(foto: Stock)

Brazilië investeert fors in Internet of Things en 5G-netwerk

Verschillende Braziliaanse en Europese partijen ondertekenden 2 Memorandums of Understading (MoU’s) tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De MoU’s gaan over de ontwikkeling het Internet of Things.

Het MoU over het 5G-Netwerk is bovendien ondertekend door het Braziliaanse ministerie van Wetenschap, Technologie, Innovatie en Communicatie (MCTIC), de Braziliaanse telefoonmaatschappij Telebras en de 5G Infrastructure Association (5GIA). 5GIA is een publiek-private samenwerking van de Europese Unie. De EU beschouwt Brazilië als een van de 5 strategische partners voor de ontwikkelingen van het 5G-Netwerk, samen met China, Japan, Zuid-Korea en Noord-Amerika.

Het MoU over het Internet of Things is ondertekend door het MCTI, de Brazilian Association of the Internet of Things en de European Alliance for Internet of Things Innovation (AIOTI). Brazilië heeft kortgeleden een consultatie gehouden over het onderwerp en lanceert in september een Nationaal Plan IoT. Het land streeft naar een IoT-industrie van bijna 60 miljard euro in 2025.

Beide vormen van samenwerking komen voort uit een Joint Declaration uit 2016 van de EU en MCTIC. Naast de IoT-samenwerking willen de partijen 5G-toepassingen promoten. Dit laatste moet gebeuren bij gezamenlijk onderzoek over Smart Cities, Agrofood, Onderwijs, Gezondheidszorg, Transport en Energie.