LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Innovatiekrediet voor Athom om Homey verder te ontwikkelen
(foto: Philips Lighting)

Innovatiekrediet voor Athom om Homey verder te ontwikkelen

Met een financiering uit het Innovatiefonds Overijssel stimuleert provincie Overijssel de groei van Athom. De Enschedese start-up Athom ontwikkelde Homey, een universele ‘afstandsbediening’ voor een slim huis.

Homey is een apparaat dat alle ‘slimme’ en draadloze apparaten in een huishouden verbindt en bedient zoals de slimme led-lamp Philips Hue. Praktisch alle apparaten zijn op de witte bol aan te sluiten, en vervolgens vanuit één app te bedienen. Daarnaast kunnen apparaten ook op elkaar en de buitenwereld reageren via automatisering, en kunnen ontwikkelaars op het open platform ook zelf toepassingen bedenken voor de Enschedese uitvinding.

In 2016 is Homey via een kickstarterscampagne (crowdfunding) op de markt gebracht. Mede dankzij investeringen door informal investors is het bedrijf gaan groeien naar waar het nu in de markt staat: een werkend product dat door de markt wordt geaccepteerd. Om een volgende stap te maken heeft de onderneming een innovatiekrediet aangevraagd. In totaal werkt er een team van 12 man bij Athom.