(foto: Bailey)

Nieuwe modellen Spiraled-collectie Bailey

Bailey introduceert nieuwe modellen van de Spiraled-collectie die volgens het bedrijf voorzien in een vraag naar grotere en bijzondere modellen. De modellen dragen de namen Theo, Charles en Madeleine.

Daarnaast komt Bailey ook met de modellen William en Mary. Model William is een globelamp die met een diameter van 95 millimeter een slag kleiner is dan de reeds bestaande Leslie (G125). Deze modellen hebben een E27-voet. Model Mary is een E14-kaarsmodel waarbij de spiraal verticaal omhoog loopt. Dit geeft een bijzonder effect waardoor het geheel nog meer aan een kaarsvlam doet denken. De naam spiraled en het design van het filament genieten bescherming bij het Europese merken –en patentregister. 

Bailey introduceerde in juli 2016 zijn Spiraled-collectie. Het begon met 5 modellen die allemaal een naam kregen gerelateerd aan de uitvinder van de gloeilamp, Thomas Edison. Thomas (A60), Alva (ST64), Leslie (G125), Marion (T45) en Estelle (C35) waren volgens Bailey al snel zo succesvol dat de heldere uitvoering snel uitbreiding kreeg met een Gold finish en de Leslie ook met een Metal finish. De Spiraled is de vervanger van de originele kooldraadgloeilamp. Qua sfeer en kleurtemperatuur komt deze lamp het dichtst bij de kooldraadlamp die nog in veel horecagelegenheden, winkels, (toon)zalen, lobby’s en andere ruimtes wordt ingezet als sfeerelement. Met de juiste dimmer is de spiraled te dimmen.

Led-verlichting voor Green Park Aalsmeer

Elincom Electronics introduceert Vivid COB led’s

Nieuwe Danone-fabriek in Haps voorzien van...

Start- en landingsbaan Saba krijgt nieuwe...

Universiteit Twente: witte led’s kunnen...