(foto: Saled)

Scholengemeenschap Guido de Brès kiest voor led-verlichting

Scholengemeenschap Guido de Brès gaat de komende jaren geld besparen op energie en onderhoud door de ingebruikname van led. De installatie van led-verlichting op 2 locaties scheelt 65 procent in energiekosten.

Ook het personeel en de leerlingen profiteren van de nieuwe lampen. Het nieuwe led-licht trilt niet en is daardoor veel rustiger. Dat is volgens leverancier Saled goed voor de concentratie en de schoolprestaties. Een jaar geleden werd de locatie aan de Paladijnenweg in Amersfoort al voorzien van ruim 1.400 led-lampen.

Het grootste gedeelte van de lampen werd vervangen tijdens de meivakantie. Leerlingen en docenten hadden hierdoor nauwelijks last van de werkzaamheden.

‘Het project is om nog een reden bijzonder’, vertelt projectregisseur Arjan Bijman van Energievan.nu. ‘De nieuwe lampen kosten ongeveer 60.000 euro; veel geld voor een school. We hebben 2 investeerders uit Amersfoort bereid gevonden het project te financieren. Door de enorme besparing kan Guido de Brès dit binnen 3 jaar terugbetalen. En daarna gaan de besparingen gewoon door.’ 

Light + Building: Legrand lanceert ‘Works with...

GE Lighting verkoopt Europese lichtactiviteiten

Osram maakt vaart met uitrol led-verlichting in...

Energieakkoord: bedrijven krijgen verplichting...

Exaltation presenteeert Stonedrop-armatuur