(foto: Innolumis)

Gemeente Woudenberg start led-ombouwoperatie

In de gemeente Woudenberg is een grootschalige ombouwoperatie gestart, waarbij circa 2.000 nieuwe lichtmasten voorzien van led-armaturen zullen worden geplaatst.

Gijs de Kruif, de verantwoordelijk wethouder voor openbare verlichting, had de eer de oudste lichtmast die daar inmiddels al 53 jaar stond, te vervangen door een gloednieuw, aluminium exemplaar voorzien van een Innolumis led-armatuur. Woudenberg tekende in januari een overeenkomst getekend om alle straatverlichting ouder dan 10 jaar in 1 keer te vervangen door led.

Alle armaturen zullen worden voorzien van een intelligent telemanagementsysteem waardoor in de toekomst elke armatuur op afstand kan worden in- of uitgeschakeld dan wel kan worden gedimd. De nieuwe straatverlichting kan straks op afstand worden gemonitord waardoor mogelijke defecten snel en efficiënt verholpen kunnen worden door de verantwoordelijke onderhoudsaannemer.

Door deze ombouwoperatie wordt de energierekening van de gemeente bijna gehalveerd waardoor de gemeente Woudenberg een reuzenstap maakt op het gebied van duurzaamheid en de doelstellingen zoals vastgelegd in het Energieakkoord 2020 ruimschoots zullen worden behaald.

Tevens zullen alle Innolumis-armaturen worden geassembleerd door sociaal werkbedrijf Metafors in Amersfoort, onderdeel van de Amfors-groep. Op deze wijze wordt een grote bijdrage geleverd aan de regionale inzet van mensen met een verstandelijke beperking. De verwachting is dat de ombouwoperatie eind december van dit jaar is voltooid. Ziut is hoofdaannemer van het project, in een consortium met van Voskuilen, Innolumis en Nedal.  

Led-verlichting voor Green Park Aalsmeer

Elincom Electronics introduceert Vivid COB led’s

Nieuwe Danone-fabriek in Haps voorzien van...

Start- en landingsbaan Saba krijgt nieuwe...

Universiteit Twente: witte led’s kunnen...