(foto: Saled)

Saled voorziet productiehallen Rinos van led-verlichting

Rinos, gespecialiseerd fabrikant van entreevloerbedekking uit Genemuiden, heeft de overstap gemaakt naar led-verlichting. Onlangs zijn door een installatieteam van Saled meerdere productiehallen omgezet naar led.

De oude werkplaatsverlichting van Rinos leverde niet meer de gewenste lichtopbrengst en was verantwoordelijk voor een groot energieverbruik. Om die reden ging Rinos op zoek naar een passende vervangende lichtoplossing. De fabrikant van schoonlooptapijten en kokosmatten kwam uit bij de led-high bay-schotels van Saled. Ondanks dat de lampen in de productiehallen op grote hoogte hangen realiseren de led-schotels energiebesparing, terwijl de lichtopbrengst sterk is verbeterd.

De led-high bay-armaturen van Saled zijn speciaal ontworpen voor toepassingen van 8 meter of hoger. De armaturen hebben een sterke behuizing en een goede warmtegeleiding. Dankzij de hoge IP-waarde is elke armatuur beschermd tegen waterstralen en stofdicht. Deze eigenschappen maken de led-high bay geschikt voor hoge plafonds.

Voor Rinos betekent de omzetting naar led-verlichting een energiebesparing van 102.244 kilowattuur per jaar ten opzichte van de oude verlichting. Bovendien reduceert het bedrijf de jaarlijkse uitstoot van CO2 en zwavel met respectievelijk 58.063 kilogram en 43.596 gram. 

De 10 meestgelezen berichten van LED Magazine...

Verminderde berichtgeving LED Magazine in...

Den Bosch maakt 100 gemeentelijke gebouwen...

So Expo Venray neemt led-verlichting Luceco in...

Leeuwarden geeft subsidie aan lichtfestival LUNA

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!