(foto: PlantLab)

PlantLab en Deliscious schikken dispuut over patent led-sla

Het led-technologiebedrijf PlantLab heeft een schikking getroffen met slateler Deliscious over het schenden van een patent van PlantLab dat het mogelijk maakt om sla te kweken met enkel led-verlichting.

Deliscious en PlantLab werkten enkele jaren geleden samen aan de ontwikkeling van de technologie om sla te kweken onder led-licht. Toen Deliscious met concurrent Certhon in zee ging ontstond het patentdispuut. In het juridische getouwtrek van de afgelopen jaren was overigens ook Philips Lighting betrokken omdat het bedrijf de led-lampen voor de Certhon-installatie leverde aan Deliscious.

Recentelijk bepaalde het Europees Octrooibureau (red. EPO in Rijswijk) nog dat het patent van PlantLab overeind blijft. PlantLab maakte toen ook bekend dat zijn patent inmiddels ook in Japan, China en Canada erkend wordt. Daarmee is het patent wereldwijd in 73 landen geregistreerd.

PlantLab meldt nu dat met de afname van een gebruikerslicentie ‘het onderlinge juridische geschil tussen beide bedrijven beëindigd is’. 

Stuurgroep armaturenregister opgericht: eisen...

Norton breidt assortiment plafond- en...

LEDProfz levert Ervan led-verlichting voor...

Led-verlichting voor N225 Amerongen

LEDProfz levert led-verlichting...