(foto: PlantLab)

PlantLab en Deliscious schikken dispuut over patent led-sla

Het led-technologiebedrijf PlantLab heeft een schikking getroffen met slateler Deliscious over het schenden van een patent van PlantLab dat het mogelijk maakt om sla te kweken met enkel led-verlichting.

Deliscious en PlantLab werkten enkele jaren geleden samen aan de ontwikkeling van de technologie om sla te kweken onder led-licht. Toen Deliscious met concurrent Certhon in zee ging ontstond het patentdispuut. In het juridische getouwtrek van de afgelopen jaren was overigens ook Philips Lighting betrokken omdat het bedrijf de led-lampen voor de Certhon-installatie leverde aan Deliscious.

Recentelijk bepaalde het Europees Octrooibureau (red. EPO in Rijswijk) nog dat het patent van PlantLab overeind blijft. PlantLab maakte toen ook bekend dat zijn patent inmiddels ook in Japan, China en Canada erkend wordt. Daarmee is het patent wereldwijd in 73 landen geregistreerd.

PlantLab meldt nu dat met de afname van een gebruikerslicentie ‘het onderlinge juridische geschil tussen beide bedrijven beëindigd is’. 

LEDVANCE sluit zich aan bij United Nations...

PDENH en DOEN investeren in Volgroen

Amerika: Trump voert extra importheffing van 25...

Rusland presenteert spectaculaire lichtshows...

Vilvoorde voorziet park Drie fonteinen van...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!