(foto: Lichtontwerp Nederland)

Lichtontwerp Nederland en NSVV overleggen over organisatiestructuur

Lichtontwerp Nederland heeft besloten naar alle waarschijnlijkheid een eigen organisatie te gaan opzetten. Daarbij wordt wel gezocht naar verbinding met de NSVV.

Een groep onafhankelijke lichtontwerpers afkomstig uit Nederland richtte afgelopen januari de nieuwe koepelvereniging Lichtontwerp Nederland op voor de behartiging van hun belangen.  Doordat er nog geen formele organisatie was opgezet en de groep lichtontwerpers steeds groter werd, werd het volgens de oprichters ‘steeds lastiger iedereen goed te horen en te betrekken’.

Naar aanleiding van een enquête is gezocht naar verbinding met de NSVV voor de organisatie. De lidmaatschapstructuur van de NSVV lijkt echter een dusdanige drempel voor lichtontwerpers te vormen om lid te worden, dat besloten is te zoeken naar een alternatief.  ‘De organisatiestructuur waar wij op uit zijn gekomen is een vereniging waarvan lichtontwerpers lid kunnen worden’, aldus de oprichters. ‘

Om nu op alle vlakken door te kunnen pakken is de volgende taakverdeling in klein comité besloten:

  • Voorzitter: Siegrid Siderius
  • Vicevoorzitter: Arjen van der Cruijsen
  • Marketing en communicatie: Yvonne Schiesser
  • Sponsoring en events: Svend Panjer

Zij worden ondersteund door Louise Cohen, Ruben Fernandes, Bas Gremmen, Guy Levy, Richard Out, Sylvia Pont, Ewelina Schraven, Michael Sebregts, Mathijs Sommeijer, Rudolf Teunissen, Carlijn Timmermans, James van Someren, Robert Jan Vos en Rienk Visser die zich allen de afgelopen maanden extra hebben ingezet.

De lancering van de vereniging Lichtontwerp Nederland is gepland voor 20-22 september 2017 tijdens Luci in Amsterdam.

De redactie van LED Magazine publiceerde in maart nog een interview met de oprichters van Lichtontwerp Nederland waarin zij de mogelijkheid om onder de vlag de NSVV te gaan opereren voor het voetlicht brachten. Lichtontwerper Robert Jan Vos waarschuwde daarbij wel dat het meer tijd zou komen om tot succes te komen als men niet onder de vlag van de NSVV zou gaan opereren.

Universiteit Twente: witte led’s kunnen...

RTV Geelen in Vaals zet gevel in led-verlichting

Brecht schakelt over op led in openbare ruimte

Aalburg plaatst arsenaal led-verlichting

Saled levert gemeente Tytsjerksteradiel...