(foto: Ziut)

SPIE bereidt overname van Ziut voor

SPIE is voornemens om Ziut te acquireren. Ziut is gespecialiseerd in de installatie, beheer en onderhoud van openbare verlichting, verkeersregelinstallaties en camerabewaking.

Ziut beschikt volgens SPIE over een goede basis om steden uit te rusten met innovatieve en intelligente oplossingen, wat goed aansluit bij één van de expertises binnen het marktsegment Smart City van SPIE.

Ziut heeft 3 regiovestigingen in Nederland en een hoofdkantoor in Arnhem. Met circa 440  medewerkers wordt een omzet van 114 miljoen euro gegenereerd (in 2016). Van de 3,6 miljoen lichtmasten in Nederland heeft Ziut er 1,3 miljoen in beheer. Lichtmasten vormen in de visie van SPIE de ideale infrastructuur voor smart cities waarin digitale technologie ervoor zorgt dat ‘alles met alles’ is verbonden.

Ziut is in 2009 gevormd uit een fusie tussen Liandyn (Alliander) en IP Lightning (Enexis). Na deze fusie is Ziut op afstand gezet van de aandeelhouders, Alliander Participaties en Fudura met als doel de onderneming te verzelfstandigen en concurrerend te laten worden in de markt. Op grond van de overeenkomst op hoofdlijnen gaan partijen verder in gesprek. Afstemming met medezeggenschap, vakbonden en de toezichthouder moet leiden tot een definitieve overeenkomst.

LEDVANCE sluit zich aan bij United Nations...

PDENH en DOEN investeren in Volgroen

Amerika: Trump voert extra importheffing van 25...

Rusland presenteert spectaculaire lichtshows...

Vilvoorde voorziet park Drie fonteinen van...