(foto: Kaal Masten)

VDL Groep neemt Kaal Masten over

VDL Groep heeft Kaal Masten uit Oss overgenomen. Het Eindhovense industriële conglomeraat heeft alle aandelen overgenomen van de grootste mastenfabrikant van Nederland.

Alle circa 125 medewerkers van Kaal Masten zijn onderdeel van de overname. Het bedrag dat met de overeenkomst is gemoeid, is niet bekendgemaakt.

Kaal Masten ontwerpt, produceert en plaatst masten in binnen- en buitenland. Het productportfolio is divers: van verlichtingsmasten, afspanmasten voor bovenleidingen, zendmasten, cameramasten tot masten ten behoeve van snelwegreclame en andere reclamezuilen. Kaal Masten werkt met recyclebaar staal en een duurzame coating. Daarmee kunnen de onderhoudskosten worden gereduceerd en kan de levensduur van de masten worden verlengd. Kaal Masten heeft in 2016 een jaaromzet geboekt van 19 miljoen euro.

VDL Groep heeft Ger Stappers (57) benoemd tot directeur van Kaal Masten. Stappers is afkomstig van VDL Parree in Sevenum. De afgelopen 17 jaar is Stappers bedrijfsdirecteur geweest bij de specialist op het gebied van hoogwaardige metaal- en kunststofcombinaties dat in 1993 is overgenomen door VDL Groep. VDL Groep gaat Kaal Masten onderbrengen bij de divisie Toeleveringen. 

LEDVANCE sluit zich aan bij United Nations...

PDENH en DOEN investeren in Volgroen

Amerika: Trump voert extra importheffing van 25...

Rusland presenteert spectaculaire lichtshows...

Vilvoorde voorziet park Drie fonteinen van...