(foto: Vfl Wolfsburg)

TRILUX verlengt samenwerking met VfL Wolfsburg, biodynamische verlichting voor kleedkamers

TRILUX heeft het sponsorcontract met VfL Wolfsburg met 3 jaar verlengd en opgewaardeerd. Vanaf het seizoen 2017/2018 is TRILUX PremiumPartner van ‘die Wölfe’ die gebruik gaan maken van biodynamische verlichting.

Naast een verhoogde zichtbaarheid van het merk TRILUX, zal de Volkswagen Arena worden voorzien van de laatste verlichtingstechnologieën en -infrastructuren. TRILUX heeft zowel nieuwe verlichting geïnstalleerd in de kleedkamer van de thuisclub als de spelerstunnel van de Volkswagen Arena. Er is gekozen voor een biodynamische lichtoplossing welke een positief effect moet hebben op het prestatievermogen van de voetballers. Zowel voor de wedstrijd, tijdens de rust, als na de wedstrijd levert de biodynamische verlichtingsinstallatie het juiste licht om het prestatievermogen en herstel van de spelers te bevorderen. 

Het complete verlichtingsconcept voor de kleedkamers in de Volkswagen Arena is door TRILUX op maat ontwikkeld en is volgens het bedrijf uniek in de Bundesliga. Naast de vierkante Belviso Active led-armaturen sieren 3 op maat geproduceerde cirkelvormige armaturen het plafond. De stadiontunnel is uitgerust met compacte led-downlighters. In totaal heeft TRILUX in de catacomben meer dan 200 led-lichtmodules geplaatst welke worden aangestuurd via het TRILUX-lichtmanagementsysteem LiveLink. 

De 3 voorgeprogrammeerde lichtscenario's zijn op te roepen met 1 druk op de knop. Van de bespreking vooraf tot de fase kort voor de wedstrijd, de verlichtingsinstallatie past de felheid en het blauwaandeel aan de situatie aan. Een dynamische overgang van warmwit naar koudwit licht, met een hoger blauwaandeel, heeft een stimulerend en concentratie bevorderend effect. Hiermee worden de spelers van VfL Wolfsburg optimaal klaargestoomd voor de wedstrijd. Ondersteund door intens warmwit licht tanken de spelers volgens de betrokkenen tijdens de rust kracht bij zonder concentratieverlies. Naar de tweede speelhelft toe verandert het licht geleidelijk in koudwit licht met een hoger blauwaandeel, om de spelers wederom op scherp te zetten. Direct na het eindsignaal beginnen de voetballers aan het herstel. Om dit proces te bevorderen, verandert het licht in de kleedkamer van koudwit naar warmwit.

NVWA en Meipos geven veiligheidswaarschuwing...

Dynniq en Tvilight rollen intelligente...

Burgers’ Zoo voorziet lagune van led-verlichting

Ramsj magazijn van Steven Sterk voorzien van led

InventDesign lanceert dynamisch led-wandpaneel...