(foto: Stock)

Nederweert start met aanbrengen led-verlichting

Wethouder Coumans heeft samen met een medewerker van Ziut symbolisch het startsein gegeven voor de verduurzaming van de openbare verlichting in Nederweert.

Vanuit een hoogwerker plaatste hij een led-lamp in een lantaarnpaal in de Eikenstraat. De komende 2 jaar wordt alle verouderde straatverlichting in de gemeente Nederweert vervangen. Verduurzamen is een speerpunt in het bestuursprogramma van Nederweert. In het najaar van 2016 stelde de gemeenteraad het beleidsplan Openbare Verlichting (OV) vast. Hierin is vastgelegd dat de gemeente de openbare verlichting in 2017 en 2018 in zijn geheel zal verduurzamen.

Inmiddels bestaat 19 procent van de openbare verlichting in de gemeente Nederweert uit led-verlichting. Door de verduurzaming daalt het energieverbruik en is er minder onderhoud nodig. Hierdoor dalen de totale jaarlijkse kosten. De verlichting levert een besparing op van 58.600 kilowattuur stroom per jaar. Voor het vervangen van de verlichting is in 2017 een investering nodig van 133.000 euro.

De gemeente gaat eerst aan de slag met het ombouwen van 700 kegelarmaturen naar led-armaturen. De tl-lampmodule wordt vervangen door een led-module. Het doel is eenzelfde hoeveelheid lichtopbrengst (lumen) in de straat, met minder energie. Armaturen ouder dan 20 jaar zijn dit jaar ook aan vervanging toe en worden vervangen door nieuwe led-armaturen. Het gaat om 90 stuks. De investering daarvoor bedraagt  43.000 euro.

Nieuwe importheffingen Trump: led-industrie...

Vlaams Dendermonde: verledding per straat live...

Modernista levert Way-armatuur voor...

Cleary introduceert met Crown MINI 'kleinste...

Kantoorcomplex PricewaterhouseCoopers:...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!