(foto: Stock)

Epe gaat 1.000 led-armaturen plaatsen

In de periode 2017-2026 worden alle lampen in de gemeente Epe vervangen door led-lampen. In eerste instantie gaat het om 1.000 van de in totaal 5.760 armaturen.

Het college van burgemeester en wethouders van Epe heeft besloten in te stemmen met het concept Beleidsplan openbare verlichting 2017-2026. In dit concept wordt het verlichtingsbeleid voor de komende jaren beschreven.

Door middel van dit beleidsplan geeft de gemeente Epe inzicht in het beleid met betrekking tot het beheren, onderhouden en vervangen van openbare verlichting binnen de gemeente en de hierbij behorende financiën.

De gemeente Epe beheert 5.692 lichtmasten, 5.760 armaturen en 6.080 lampen met een totale vervangingswaarde van circa 7,3 miljoen euro. Binnen de gemeente Epe zijn nog 2 andere beheerders van verlichting in de openbare ruimte, Triada en provincie Gelderland.

De staat van de openbare verlichting is op dit moment voldoende, er zijn circa 1.800 lichtmasten die ouder zijn dan de economische levensduur van 40 jaar. Deze masten worden nauwlettend in de gaten gehouden op basis van veiligheid. Alle lichtmasten ouder dan 40 jaar worden vervangen, zodat er binnen de beleidsperiode het bestand up tot date is. Ook zijn er ruim 1.000 armaturen die ouder zijn dan de economische levensduur van 20 jaar. Deze armaturen hebben een nauwe samenhang met de oude lichtmasten en zullen ook binnen deze beleidsperiode worden vervangen.

Philips Lighting koopt Chinees...

TRILUX verhuist naar Data Club Offices

LedLight Europe levert led-verlichting bij...

VPT: Europese regelgeving Ecodesign 2020...

AAA-LUX introduceert zesde genereatie...