(foto: Osram)

Osram introduceert Apollon: homogene led-lichtvensters

Osram introduceert Apollon: een led-armatuur geschikt voor werkplekken met beeldschermen (UGR19). Ze zien eruit als homogene ‘lichtvensters’ en kunnen worden gecombineerd tot een groot lichtplafond.

De lichtstroom is ten opzichte van het voorgaande model met 15 procent verhoogd tot 4.000 lumen. Daarmee vormt dit product een vervanging voor niet alleen 3-lamps-, maar ook 4-lamps-armaturen met antiverblindingslamellen 4x18 watt (T8) of 4x14 watt (T5).

Kenmerkend is het homogene lichtoppervlak zonder zichtbare lichtpunten. Aan het plafond zien de armaturen eruit als ‘lichtvensters’ en bieden ze de gebruiker een grote verscheidenheid aan ontwerpmogelijkheden. Apollon kan als plafondverlichting met een aantal afzonderlijke lichtvensters worden gebruikt, maar ook worden gecombineerd tot lichtplafond van aaneengesloten lichtpanelen. Er zijn minder armaturen per ruimte nodig om aan de norm voor voldoende verlichting te voldoen. Door de gelijkmatige lichtverdeling worden verblinding door reflectie, sterke licht-donkercontrasten en schaduwvorming tot een minimum beperkt.

Apollon is plat doordat het voorschakelapparaat in het armatuur geïntegreerd is. Het witte kunststof kader is vervaardigd door middel van spuitgieten. Daardoor heeft het gladde oppervlak geen groeven. Dankzij het installatieconcept kan het bestaande armatuur direct worden vervangen zonder herbekabeling. Door de geïntegreerde aansluitbox zijn snelle installatie en bij alle varianten een doorvoerbedrading tot een draaddoorsnede van 2,5 millimeter mogelijk.

Philips Lighting koopt Chinees...

TRILUX verhuist naar Data Club Offices

LedLight Europe levert led-verlichting bij...

VPT: Europese regelgeving Ecodesign 2020...

AAA-LUX introduceert zesde genereatie...