(foto: ENGIE Fabricom)

Nieuw led-lichtconcept voor Koninklijke Muntschouwburg

Na een renovatie van 2 jaar is het project bij de Koninklijke Muntschouwburg in het Belgische Brussel opgeleverd. Er is een lichtconcept dat is ontworpen door ENGIE Fabricom.

‘De hele podiumverlichting is vernieuwd’, aldus Pieter Van Haegenbergh, projectmanager bij ENGIE Fabricom. ‘Schijnwerpers, moving lights… maar we hebben ook de lichtinstallatie van de zaal en de coulissen een grondige beurt gegeven.’ Daarbij zijn de 1.500 halogeenlampen van 40 watt in de zaal vervangen door led-lampen, net zoals de lampen van de majestueuze kroonluchter aan het plafond.

‘Energiebesparing was een essentieel punt bij de renovatie’, benadrukt Gérard Maraite, verantwoordelijk voor de verlichting in De Munt en Andy Kinget, die via de Regie der Gebouwen het project heeft begeleid. ‘Led-verlichting verbruikt minder elektriciteit en gaat  langer mee. De technische expertise van ENGIE was van cruciaal belang, want voor de nieuwe elektrische installatie en lichtinstallatie moesten de oude kabels zoveel mogelijk opnieuw worden gebruikt. De Muntschouwburg is immers een geklasseerd gebouw waar je niet zomaar in mag boren om leidingen te leggen.’

Philips Lighting koopt Chinees...

TRILUX verhuist naar Data Club Offices

LedLight Europe levert led-verlichting bij...

VPT: Europese regelgeving Ecodesign 2020...

AAA-LUX introduceert zesde genereatie...