(foto: Wecycle)

Wecycle steunt lokale goede doelen met inzamelactie

Wecycle reikt voor de vierde keer 25 cheques van 1.000 euro uit aan gemeenten die de afgelopen maanden de meeste apparaten en lampen inleverden. Afgelopen 2 jaar heeft Wecycle reeds 100 lokale goede doelen gesteund.

Partnergemeenten van Wecycle konden dit jaar opnieuw een sponsorcheque verdienen voor een lokaal goed doel, door zoveel mogelijk apparaten of lampen in te leveren op hun milieustraat. En dat levert flinke winst op voor milieu én maatschappij. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

De inzamelactie heeft de afgelopen 2 jaar honderd lokale goede doelen verspreid over heel Nederland een steuntje in de rug gegeven, van voedselbank tot dierenambulance en plaatselijke fanfare. Wecycle besloot 2 jaar geleden om een deel van het voorlichtingsbudget in de vorm van sponsorcheques via gemeenten aan lokale goede doelen te geven, gekoppeld aan een inzamelactie. De 25 gemeenten die de meeste apparaten en lampen inleveren voor recycling, krijgen een bijdrage voor een zelfgekozen lokaal goed doel. Op deze manier snijdt het mes aan 2 kanten: de actie steunt zowel de circulaire economie als lokale maatschappelijke initiatieven.

Wecycle wil met de actie meer mensen naar de milieustraat te trekken. Met succes: de inzameling van klein e-waste op de milieustraat van partnergemeenten laat een stijgende lijn zien. 

Philips Lighting koopt Chinees...

TRILUX verhuist naar Data Club Offices

LedLight Europe levert led-verlichting bij...

VPT: Europese regelgeving Ecodesign 2020...

AAA-LUX introduceert zesde genereatie...