LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Homey activeert Zigbee ondersteuning voor IKEA Trådfri en Osram Lightify
(foto: IKEA)

Homey activeert Zigbee ondersteuning voor IKEA Trådfri en Osram Lightify

Homey, het smarthomeplatform van het Nederlandse bedrijf Athom, heeft vanaf heden ondersteuning voor Zigbee geactiveerd middels een software-update naar Homey v1.5.Dit betekent dat Homey nu ook met Zigbee-apparaten.

Onder andere veel populaire slimme verlichting maakt gebruik van Zigbee. Zo ondersteunt Homey naar eigen zeggen nu als eerste smarthomeplatform de slimme led-verlichtingslijn Trådfri van IKEA. Daarnaast worden de Zigbee-lijn van KlikAanKlikUit, Osram Lightify-lampen en verlichting van het merk INNR ondersteund.

‘Wij zagen reeds vanaf de ontwikkeling van Homey dat Zigbee een belangrijke technologie was om te ondersteunen’, legt Emile Nijssen, creatief directeur van Athom, uit. ‘Daarom hebben we vanaf de allereerste Homey de elektronica voor Zigbee ingebouwd en getest.’ Nu wordt deze dus via een software-update geactiveerd, een praktijk die vaker wordt toegepast. ‘Nu is niet alleen de technologie er, maar ook de producten’, licht Stefan Witkamp, commercieel directeur, toe.

‘Alles in huis verbonden’ is zowel de slogan als de visie achter Homey. ‘We zagen dat er steeds meer draadloze en slimme apparaten op de markt kwamen, die niet of slecht met elkaar samenwerken’, aldus de oprichters. Om dit op te lossen is Homey ontworpen, die middels 8 draadloze technieken met nagenoeg alle draadloze apparaten verbindt – een soort super universele afstandsbediening voor je huis. 

Met een financiering uit het Innovatiefonds Overijssel stimuleert provincie Overijssel sinds april de groei van Athom. De Enschedese start-up Athom ontwikkelde Homey, een universele ‘afstandsbediening’ voor een slim huis.