(foto: Innolumis)

Grootschalige vervangingsoperatie gemeente Gilze en Rijen van start (update)

Aannemer Heijmans is in Gilze en Rijen gestart met het vervangen van een groot deel van de openbare verlichting door led-verlichting. Het gaat om ruim 3.000 armaturen die 10 jaar of ouder zijn.

Afgelopen juni werd al bekend dat dit jaar ruim 3.000 lantaarnpalen in de gemeente led-verlichting zouden krijgen. Tegelijkertijd worden de lantaarnpalen vervangen die 40 jaar en ouder zijn. Hiermee wordt in korte tijd een groot deel van de gemeente voorzien van duurzame verlichting. Deze investering levert een energiebesparing op van 20 procent. Het werk duurt tot en met november 2017.

De gemeente voorziet de led-verlichting meteen van slimme dimmers. De dimmers maken het mogelijk om de openbare verlichting op afstand te bedienen en het verlichtingsniveau af te stemmen op de situatie van dat moment.

​(Update 21 september 2017): 

De nieuwe verlichting is voorzien van slimme techniek en software voor het op afstand beheren en bedienen ervan. Op die manier krijgt de gemeente automatisch storingsmeldingen en kan ze ervoor zorgen dat het licht snel weer brandt. Ook geeft het de gemeente de mogelijkheid om openbare verlichting op afstand te dimmen en af te stemmen op het moment. In totaal vervangt Heijmans ruim 4.300 lichtmasten en armaturen in Gilze en Rijen en de buurgemeenten Baarle-Nassau en Alphen-Chaam. Voor het project maakt Heijmans gebruik van de producten en diensten van Luminext en Schréder.

Naar verwachting is de vervangingsklus in november afgerond. Gedurende de werkzaamheden wordt verlichting bij drukke doorgaande wegen buiten de spits vervangen. Eerder dit jaar verving Heijmans ook al openbare verlichting in onder andere de gemeenten Someren, Oss en Haaren, evenals bij knooppunt Kleinpolderplein in Rotterdam.

Dental Clinics Venlo stapt over op led-verlichting

Nieuwe inrichting met led-verlichting...

Smart Beamer van sociaal werkbedrijf Amfors...

VvE’s Barneveld en Utrecht verlagen...

LightingEurope pleit voor circulaire...