(foto: Stock)

Basisscholen beginnen schooljaar met lampeninzamelactie

Maar liefst 209 basisscholen verspreid over heel Nederland trappen het schooljaar af met een inzamelingsactie voor Wecycle. Zij gaan tot en met half november kleine elektrische apparaten en lampen inzamelen.

Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen in Nederland.Tijdens de actieperiode worden leerlingen en hun ouders aangemoedigd om zoveel mogelijk in te leveren. Wecycle haalt deze apparaten op en zorgt ervoor dat ze op een duurzame manier worden gerecycled. De inzamelactie heeft ook een educatief karakter: de leerlingen  ontvangen lesmateriaal in de vorm van een schoolkrant over het nut van recycling en het hergebruik van materialen.

De deelnemende scholen ontvangen een actiepakket met 30 bouwplaten voor een pennenbak en hebben zelf ook profijt van de inzamelactie: als ze 75 kleine apparaten of meer inzamelen, krijgen ze een beloning in de vorm van een boekenpakket of een digitale camera voor de klas en een Wecycle Recycle Certificaat voor de school. 

Philips Lighting koopt Chinees...

TRILUX verhuist naar Data Club Offices

LedLight Europe levert led-verlichting bij...

VPT: Europese regelgeving Ecodesign 2020...

AAA-LUX introduceert zesde genereatie...