LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Rijswijk stopt tijdelijk met vervanging schakelkasten openbare verlichting
(foto: Gemeente Rijswijk)

Rijswijk stopt tijdelijk met vervanging schakelkasten openbare verlichting

De gemeente Rijswijk is tijdelijk gestopt met het aansluiten van schakelkasten op het ondergrondse kabelnetwerk voor de openbare verlichting. In april 2018 begint de gemeente weer met aansluiten van schakelkasten.

Dit doet Rijswijk om inwoners geen overlast te bezorgen in de komende maanden waarin de dagen korter worden. ijswijk kampt ieder jaar met zo’n 1.500 storingen in de openbare verlichting. Om daar sneller op te kunnen reageren, plaatst de gemeente  nieuwe, moderne schakelkasten. Helaas heeft dat in sommige straten en buurten het soms langdurig uitvallen van de straatverlichting tot gevolg: het nieuwe systeem communiceert nog niet goed met het oude. De gemeente betreurt de overlast; zodra het nieuwe systeem volledig functioneert, daalt het aantal langdurige storingen fors.

De reden dat het nieuwe systeem nog niet goed functioneert is dat het onderliggende kabelnetwerk veel slechter is dan verwacht. De werkzaamheden duren daardoor ook langer dan aanvankelijk was gepland. Nu de dagen korter worden, wil de gemeente de overlast van uitvallende verlichting zoveel mogelijk beperken. De onderhoudsdienst repareert uiteraard storingen, maar de aansluiting van schakelkasten op het netwerk is dus uitgesteld tot april 2018. Van de in totaal 110 schakelkasten moeten er nog 26 worden aangesloten.