(foto: Midwich Group)

Midwich Group neemt meerderheidsbelang in moederbedrijf Dutch Light Pro

Het Britse bedrijf Midwich Group heeft per direct een meerderheidsbelang in de Van Domburg Groep genomen. Hieronder vallen Van Domburg Partners, Van Domburg Transport en Dutch Light Pro.

Eigenaren Ed van Domburg en Rick ter Wee zullen hun rol binnen de organisatie blijven voeren en het resterende belang behouden. Midwich is een specialistische audiovisuele distributeur voor de zakelijke markt met activiteiten in Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Australië en Nieuw-Zeeland. Midwich is geregistreerd aan de AIM (Alternative Investment Market) London Stock Exchange. De groep heeft meer dan 650 medewerkers en langdurige relaties met meer dan 300 leveranciers waaronder Samsung, Harman, LG, Philips en NEC. De groep heeft een klantenbestand van meer dan 10.000 resellers, waarvan het merendeel professionele audiovisuele integrators en IT-resellers.

Stephan Fenby, managing director, Midwich Group over de overeenkomst: ‘Met het verkregen meerderheidsbelang onderschrijft Midwich de ambitie om binnen de Benelux-markt de activiteiten uit te bouwen en is derhalve een logische vervolgstap in de voorgenomen internationale expansiestrategie. Hiermee is Midwich in staat om een bredere groep klanten in meerdere segmenten te bedienen. Onze groeiambitie kenmerkt zich door een combinatie van organische ontwikkelingen en geselecteerde overnames. Wij verwelkomen het Van Domburg Team met veel enthousiasme en kijken uit naar het gezamenlijk verder ontwikkelen binnen de dynamische en uitdagende audiovisuele- en lichtmarkt.’

Dutch Light Pro is een advies- en projectbureau in de professionele verlichtingsmarkt. Net bureau is actief in diverse segmenten waaronder retail, zorg, horeca en de zakelijke markt. Onder meer Scotch & Soda en AFAS Software mag het bedrijf tot haar portfolio rekenen. 

Philips Lighting koopt Chinees...

TRILUX verhuist naar Data Club Offices

LedLight Europe levert led-verlichting bij...

VPT: Europese regelgeving Ecodesign 2020...

AAA-LUX introduceert zesde genereatie...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!