LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
NSVV: positioneren als dé kenniscommunity van licht
(foto: NSVV)

NSVV: positioneren als dé kenniscommunity van licht

De stichting NSVV wil zich in de komende graag nog meer positioneren als dé kennis- en discussiecommunity voor gebruikers en leveranciers van licht, regelgevers en het onderwijs.

De NSVV is een stichting die bestaat uit kernteams met specialisten uit de lichtwereld. De NSVV deelt haar kennis over licht via publicaties, nieuwsbrieven, workshops en congressen. Hoe de NSVV deze rol praktisch invult ziet men volgens de stichting bij de gedragscode lichtberekeningen. De NSVV heeft uniforme regels ontwikkeld die lichtberekenaars moeten volgen.

De stichting hierover: ‘Zo zijn klanten in staat om de uitkomst van de lichtberekening van de ene aanbieder te vergelijken met een berekening van een andere aanbieder. Je kunt dit vergelijken met de rol van de Michelinsterren bij het waarderen van de kwaliteit van restaurants. Alleen door een vaste lijst aan variabelen op te stellen is de kwaliteit van restaurants goed te vergelijken. Zo wil de NSVV ook lichtberekeningen vergelijkbaar maken voor klanten. Voor de aanbiedende lichtpartij geeft de gedragscode een professionaliseringsslag en een erkenning van zijn kwaliteit in de markt.’