LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Seaborough start onderzoek naar nieuw soort lichttherapie voor huidziekten
(foto: Seaborough)

Seaborough start onderzoek naar nieuw soort lichttherapie voor huidziekten

Het Amsterdamse R&D bedrijf Seaborough heeft een subsidie toegekend gekregen voor de ontwikkeling van nieuwe nanomaterialen voor effectievere UV-B lichttherapiebehandelingen tegen huidaandoeningen.

De CHIPP-subsidie die is verstrekt door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is bedoeld voor publiek-private samenwerkingsvormen, in dit geval Seaborough met Universiteit Utrecht en Rijksuniversiteit Groningen. De nieuwe materialen voorkomen dat de gezonde huid een overdosis aan uv-straling ontvangt, wat op dit moment een limiterende factor is in de effectiviteit van lichttherapie en grote veiligheidsrisico's met zich meebrengt.

De te ontwikkelen nanomaterialen helpen de klachten van huidziekten sneller en met minder behandelingen effectief te verlichten, en maken het bovendien gemakkelijker om de behandelingen thuis veilig uit te voeren. Hier zouden patiënten met huidaandoeningen (red. onder andere eczeem en psoriasis) enorm mee geholpen zijn.

Martijn Dekker, chief executive officer van Seaborough: ‘Binnen het vakgebied van de dermatologie is lichttherapie een behandelmethode die al lang wordt toegepast door de grote effectiviteit en weinige bijwerkingen. Toch heeft lichttherapie niet altijd de voorkeur van de arts en de patiënt, omdat behandelingen veel tijd kosten, vaak herhaald moeten worden en in het ziekenhuis moeten plaatsvinden. Wij willen nu kijken of we met behulp van de geavanceerde optische materialen een veel goedkopere en snellere oplossing kunnen bieden die bovendien in overleg met de arts gewoon in de thuissituatie kan worden toegepast.’