LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eindhovense proeftuin Licht Eckart-Luytelaer met ‘slimme’ beweegroute geopend
(foto: Eindhoven)

Eindhovense proeftuin Licht Eckart-Luytelaer met ‘slimme’ beweegroute geopend

De proeftuin Licht Eckart-Luytelaer in de wijk Woensel in Eindhoven is officieel geopend. Het parkachtige gebied heeft nieuwe (deels interactieve) verlichting en een slimme beweegroute voor wandelaars en hardlopers.

Philips en Heijmans startten afgelopen december met het verslimmen van de openbare verlichting in de gemeente Eindhoven. De proeftuin maakt hier onderdeel van uit.

Een van de elementen in de proeftuin is de nieuwe verlichting. Door het wandelpad subtiel te verlichten kunnen wandelaars en trimmers langer genieten van de prachtige natuur, zeker in de winter. Om onnodig verbruik te minimaliseren, brandt de verlichting niet de hele nacht. Op een afgesproken tijdstip gaat het licht uit, om daarna alleen geleidelijk weer aan te gaan als er iemand langsloopt.

Een ander onderdeel van de proeftuin is de slimme beweegroute die is voortgekomen uit de wens van fysiotherapeuten en buurtbewoners - om het gebied rondom de vijver te verbeteren voor bewegen en revalidatie. Kleine tegeltjes met led-verlichting erin liggen 20 meter uit elkaar en vormen samen een slimme trainingshulp voor jong en oud. De beweegroute loopt rondom de vijvers; samen 1,8 kilometer. De lichtjes op de grond gaan stuk voor stuk enkele seconden aan, zodat men ze kan volgen. Zo stimuleren ze wandelaars en hardlopers bij hun activiteiten, waardoor zij op een leuke en uitdagende manier kunnen bewegen.

De TU/e en Fontys Hogeschool zijn voor 5 jaar verbonden aan de beweegroute. Zij gaan nieuwe toepassingen verkennen en ontwikkelen. Bijvoorbeeld door het uit te breiden met gepersonaliseerde trainingsbegeleiding of door aan te sluiten bij hardloop- en beweegapps.